
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
600 g naribanih bučk - muškatna bučka
50 g suhih jurčkov
50 g grobo mletih bučnih semen
5 jedilnih žlic ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže
2 večja korenčka
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - sveži ali suhi - list
1 krompir - večji
1 jedilna žlica bučnega olja
1 jedilna žlica pšeničnega zdroba
1 čajna žlička mletega ingverja - zravnana
1 čajna žlička soli - po okusu
1 čajna žlička grobo mletega popra mix - po okusu
Dekoracija
bučno olje
50 ml smetane za kuhanje
cela bučna semena
Postopek
1
Bučko in krompir očistimo ter naribamo.
2
Dodamo jušno osnovo ali vodo, naribamo korenje, ocvrto čebulo in vse začimbe.
3
Kuhamo 15 minut
4
Spasiramo in dodamo grobo mleta bučna semena.
5
Dodamo posušene jurčke in kuhamo še 15 minut
6
Premešamo in dodamo pšenični zdrob in ob počasnem vrenju še kuhamo 10 minut.
7
Dolijemo smetano za kuhanje.
8
Dodamo bučno olje. Pokrijemo in juho pustimo počivati 5 minut.
9
Postrežemo. Po želji dodamo cela bučna semena in sesekljan peteršilj - sveži ali suhi.
KategorijaJuhe
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
600 g naribanih bučk - muškatna bučka
50 g suhih jurčkov
50 g grobo mletih bučnih semen
5 jedilnih žlic ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže
2 večja korenčka
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - sveži ali suhi - list
1 krompir - večji
1 jedilna žlica bučnega olja
1 jedilna žlica pšeničnega zdroba
1 čajna žlička mletega ingverja - zravnana
1 čajna žlička soli - po okusu
1 čajna žlička grobo mletega popra mix - po okusu
Dekoracija
bučno olje
50 ml smetane za kuhanje
cela bučna semena