0

Ravioli s špinačo in ocvirki

Deli recept:

Ravioli s spinaco in ocvirki
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

za 4 osebe
Pripomočki
Testo za raviole
 510 g gladke mokre T500
 5 jajc - večjih
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 čajna žlička soli
Nadev
 450 g ricotte
 100 g špinačnih listov
 2 jedilni žlici pasirane polnomastne skute
 ½ čajna žlička soli
 ½ čajna žlička popra
 ½ čajna žlička naribanega muškatnega oreščka
Posip delovne površine
 ostra moka T400
Zakuha
 2 l vode
 1 čajna žlička soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

Pripravljeno testo radelimo na dve polovici ali več delov.

20230704 074348

2

Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in razvaljamo prvi del testa na debelino 2 mm.

Pripravimo si rezalnike za raviole. Rezalniki so na voljo v moji trgovini -> KLIK ZA NAROČILO.

20230704 075118

Priprava nadeva
3

Špinačne liste operemo in prevremo.

20230704 071033

4

Odcedimo.

20230704 072549

5

Sesekljamo na drobno.

20230704 072712

6

Dodamo ricotto, poper, sol in muškatni orešček. Premešamo.

20230704 072947

7

Dodamo pasirano skuto.

20230704 073235

8

Ponovno premešamo v gladek nadev.

20230704 073652

9

Na razvaljano testo oblikujemo kupčke nadeva. Na testo polagamo v razdalji 5 cm.

20230704 080216

10

Prekrijemo s testom.

20230704 075518

11

Model pomočimo v moko in izrezujemo raviole v obliki kvadrata …

20230704 075607

12

… kroga …

20230704 080721

13

… rožic …

20230704 082342

14

… in srčka.

20230704 084141

15

Vodo zavremo in ji dodamo sol. V vrelo vodo vsujemo raviole. Ko priplavajo na površje pustimo še, da rahlo vrejo 4 minute.

20230704 080926

16

S penovko jih preložimo na krožnik.

20230704 085349

17

V kozici razpustimo in prepražimo ocvirkovo mast.

2 ocvirkova mast

18

Zajamemo ocvirke brez tekoče maščobe in posujemo na kuhane raviole. Postrežemo s skledo sveže solate.

Namig: če nismo ljubitelji ocvirkov, lahko raviole prelijemo z drobtinami, ki smo jih prepražili z maslom.

20230704 090252

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
Pripomočki
Testo za raviole
 510 g gladke mokre T500
 5 jajc - večjih
 1 jedilna žlica olivnega olja
 1 čajna žlička soli
Nadev
 450 g ricotte
 100 g špinačnih listov
 2 jedilni žlici pasirane polnomastne skute
 ½ čajna žlička soli
 ½ čajna žlička popra
 ½ čajna žlička naribanega muškatnega oreščka
Posip delovne površine
 ostra moka T400
Zakuha
 2 l vode
 1 čajna žlička soli

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zgnetemo v gladko testo. Testo pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

Pripravljeno testo radelimo na dve polovici ali več delov.

20230704 074348

2

Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in razvaljamo prvi del testa na debelino 2 mm.

Pripravimo si rezalnike za raviole. Rezalniki so na voljo v moji trgovini -> KLIK ZA NAROČILO.

20230704 075118

Priprava nadeva
3

Špinačne liste operemo in prevremo.

20230704 071033

4

Odcedimo.

20230704 072549

5

Sesekljamo na drobno.

20230704 072712

6

Dodamo ricotto, poper, sol in muškatni orešček. Premešamo.

20230704 072947

7

Dodamo pasirano skuto.

20230704 073235

8

Ponovno premešamo v gladek nadev.

20230704 073652

9

Na razvaljano testo oblikujemo kupčke nadeva. Na testo polagamo v razdalji 5 cm.

20230704 080216

10

Prekrijemo s testom.

20230704 075518

11

Model pomočimo v moko in izrezujemo raviole v obliki kvadrata …

20230704 075607

12

… kroga …

20230704 080721

13

… rožic …

20230704 082342

14

… in srčka.

20230704 084141

15

Vodo zavremo in ji dodamo sol. V vrelo vodo vsujemo raviole. Ko priplavajo na površje pustimo še, da rahlo vrejo 4 minute.

20230704 080926

16

S penovko jih preložimo na krožnik.

20230704 085349

17

V kozici razpustimo in prepražimo ocvirkovo mast.

2 ocvirkova mast

18

Zajamemo ocvirke brez tekoče maščobe in posujemo na kuhane raviole. Postrežemo s skledo sveže solate.

Namig: če nismo ljubitelji ocvirkov, lahko raviole prelijemo z drobtinami, ki smo jih prepražili z maslom.

20230704 090252

Notes

Ravioli s špinačo in ocvirki

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO