Domači hamburgerji

Deli objavo:
  • 148
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    148
    Delitev

Domaci hamburgerji

Količina4 Porcije
Čas priprave1 hSkupen čas1 h 40 min

Sestavine

za 4 osebe
Meso
 4 večje pleskavice
Bombetke
 500 g gladke moke T500
 400 ml toplega mleka
 30 g stopljenega masla
 2 zavitka suhega kvasa
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja
Omaka
 3 jedilne žlice majoneze
 3 jedilne žlice domačega ajvarja
Ostalo
 sveža solata
 sveža čebula
 narezan paradižnik

Postopek

1

K moki dodamo sol in premešamo. Dodamo kvas in dolijemo mleko. Premešamo in pustimo ca. 15 minut, da kvasec naraste.

20181223 161731

2

Zgnetemo v gladko testo in pustimo v posodi vzhajati ca. 40 minut. Nato oblikujemo pet bombetk in ponovno vzhajamo 30 minut. Namažemo z rumenjakom in posujemo s sezamom.

zgnetemo vzhajamo

3

Pečemo v greti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od tipa pečice.

bombetke

4

Pečene ohladimo in jih razrežemo. Posebej spečemo pleskavice.

prerezemo

5

Ajvar in majonezo zmešamo in namažemo na en del bombedke. Dodamo pečeno pleskavico, narezan paradižnik in čebulo. Čez položimo list sveže solate in pokrijemo z drugim delom bombetke.

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
Meso
 4 večje pleskavice
Bombetke
 500 g gladke moke T500
 400 ml toplega mleka
 30 g stopljenega masla
 2 zavitka suhega kvasa
 1 čajna žlička soli
 1 čajna žlička sladkorja
Omaka
 3 jedilne žlice majoneze
 3 jedilne žlice domačega ajvarja
Ostalo
 sveža solata
 sveža čebula
 narezan paradižnik

Postopek

1

K moki dodamo sol in premešamo. Dodamo kvas in dolijemo mleko. Premešamo in pustimo ca. 15 minut, da kvasec naraste.

20181223 161731

2

Zgnetemo v gladko testo in pustimo v posodi vzhajati ca. 40 minut. Nato oblikujemo pet bombetk in ponovno vzhajamo 30 minut. Namažemo z rumenjakom in posujemo s sezamom.

zgnetemo vzhajamo

3

Pečemo v greti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od tipa pečice.

bombetke

4

Pečene ohladimo in jih razrežemo. Posebej spečemo pleskavice.

prerezemo

5

Ajvar in majonezo zmešamo in namažemo na en del bombedke. Dodamo pečeno pleskavico, narezan paradižnik in čebulo. Čez položimo list sveže solate in pokrijemo z drugim delom bombetke.

Domači hamburgerji

Deli objavo:
  • 148
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    148
    Delitev