Slivovi cmoki

Deli objavo:
  • 26
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    26
    Delitev

Slivovi cmoki

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas1 h 30 min

Sestavine

cca. 18 cmokov
Testo
 500 g krompirja
 200 g gladke moke T500
 25 g masla
 1 jajce
 1 ščep soli
Nadev
 slive ali jagode
Zabela in posip
 60 g masla, olje ali kokosovo maščobo
 5 jedilne žlice drobtin
 2 jedilni žlici sladkorja
 cimet v prahu

Postopek

1

Krompir narežemo na rezine, dodamo sol in ga skuhamo. Ohlajen kuhan krompir zmiksamo, mu dodamo jajce, maslo in ponovno zmešamo.

2

Dodamo moko in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko in gnetemo tako dolgo, da se več ne prijemlje podlage in rok. Iz testa oblikujemo velik svaljek ter ga narežemo.

3

Iz kosov testa oblikujemo kroge. Na vsak krog damo čajno žličko sladkorja, nato na sladkor položimo sadež ter oblikujemo cmoke. Cmoke kuhamo v slanem kropu. Ko priplavajo na površje, pustimo, da še vrejo približno 5 minut, nato jih odcedimo.

4

V posodi segrejemo maslo in dodamo drobtine in sladkor. Ko dobijo drobtine lepo zlato barvo, ogenj ugasnemo. Cmoke povaljamo v drobtinah in čez posujemo cimet v prahu.

Sestavine

cca. 18 cmokov
Testo
 500 g krompirja
 200 g gladke moke T500
 25 g masla
 1 jajce
 1 ščep soli
Nadev
 slive ali jagode
Zabela in posip
 60 g masla, olje ali kokosovo maščobo
 5 jedilne žlice drobtin
 2 jedilni žlici sladkorja
 cimet v prahu

Postopek

1

Krompir narežemo na rezine, dodamo sol in ga skuhamo. Ohlajen kuhan krompir zmiksamo, mu dodamo jajce, maslo in ponovno zmešamo.

2

Dodamo moko in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, dodamo moko in gnetemo tako dolgo, da se več ne prijemlje podlage in rok. Iz testa oblikujemo velik svaljek ter ga narežemo.

3

Iz kosov testa oblikujemo kroge. Na vsak krog damo čajno žličko sladkorja, nato na sladkor položimo sadež ter oblikujemo cmoke. Cmoke kuhamo v slanem kropu. Ko priplavajo na površje, pustimo, da še vrejo približno 5 minut, nato jih odcedimo.

4

V posodi segrejemo maslo in dodamo drobtine in sladkor. Ko dobijo drobtine lepo zlato barvo, ogenj ugasnemo. Cmoke povaljamo v drobtinah in čez posujemo cimet v prahu.

Slivovi cmoki

Deli objavo:
  • 26
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    26
    Delitev