0

Potratna potica brez glutena

Deli recept:

Potratna potica brez glutena
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave2 hSkupni čas4 h 10 min

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 20 cm
Svetel biskvit (spečemo 2x)
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice moke brez glutena - univerzalno
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Temen biskvit
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice moke brez glutena univezalno
 2 jedilni žlici kakava ali čokolade v prahu
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Orehov nadev
 600 g mletih orehov
 200 g sladkorja v prahu
 180 g kisle smetane
 3 jedilne žlice ruma
 ½ zavitka cimeta v prahu
Skutin nadev
 500 g skute
 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
 1 jajce
Testo
 400 g moke brez glutena - univerzal
 250 ml mleka
 2 rumenjaka
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 jedilni žlici ruma
 2 jedilni žlici olivnega olja
 1 kocka svežega kvasa
Premaz
 1 rumenjak

Postopek

Priprava biskvitov
1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo in dodamo moko s pecilnim praškom. Spečemo dva rumena in en temen biskvit ter jih ohladimo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca.
15 minut, oziroma odvisno od pečice.

Priprava testa
2

Na sredino moke prilijemo mleko v katerem smo raztopili kvas s sladkorjem, dodamo rum, jajca in olivno olje. Če je testo presuho, dodamo še malo mleka. Zgnetemo v gladko testo. Testo naj vzhaja 40 minut.

Priprava nadevov
3

Orehov nadev: I. Mlete orehe, sladkor, cimet in rum zmešamo. Dodamo kislo smetano in zmešamo v gladek nadev. Orehov nadev razdelimo na dve polovici. Skutin nadev: Skuto in ostale sestavine zmešamo v gladko zmes. Razdelimo na polovico.

Sestavljanje potice
4

Testo razdelimo na polovico in prvo polovico obložimo pekač. Čez testo premažemo polovico orehovega nadeva.

5

Dodamo rumen biskvit in ga premažemo s polovico skutinega nadeva.

6

Nato dodamo temen biskvit in nanj premažemo drugo polovico skutinega nadeva.

7

Ponovno dodamo rumen biskvit in ga premažemo z drugo polovico orehovega nadeva.

8

Razvaljamo drugo polovico testa in pokrijemo biskvite z nadevi. Robove potlačimo v rob pekača. Pripravljeno potico prepikamo in premažemo z rumenjakom.

9

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatojave barve. Ohladimo.

Namig: Pečeno potico režemo ohlajeno. Biskvita ni potrebno namakati. Najbolje je, da se čez noč ohladi - s tem se biskviti prepojijo z nadevi in je potica dovolj sočna. Potico razrežemo na kose in jo hranimo v hladilniku, saj se lahko zaradi skutinega nadeva na sobni temperaturi skisa.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 30 x 20 cm
Svetel biskvit (spečemo 2x)
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice moke brez glutena - univerzalno
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Temen biskvit
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice moke brez glutena univezalno
 2 jedilni žlici kakava ali čokolade v prahu
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Orehov nadev
 600 g mletih orehov
 200 g sladkorja v prahu
 180 g kisle smetane
 3 jedilne žlice ruma
 ½ zavitka cimeta v prahu
Skutin nadev
 500 g skute
 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
 1 jajce
Testo
 400 g moke brez glutena - univerzal
 250 ml mleka
 2 rumenjaka
 2 jedilni žlici sladkorja
 2 jedilni žlici ruma
 2 jedilni žlici olivnega olja
 1 kocka svežega kvasa
Premaz
 1 rumenjak

Postopek

Priprava biskvitov
1

Jajca in oba sladkorja penasto zmešamo in dodamo moko s pecilnim praškom. Spečemo dva rumena in en temen biskvit ter jih ohladimo. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca.
15 minut, oziroma odvisno od pečice.

Priprava testa
2

Na sredino moke prilijemo mleko v katerem smo raztopili kvas s sladkorjem, dodamo rum, jajca in olivno olje. Če je testo presuho, dodamo še malo mleka. Zgnetemo v gladko testo. Testo naj vzhaja 40 minut.

Priprava nadevov
3

Orehov nadev: I. Mlete orehe, sladkor, cimet in rum zmešamo. Dodamo kislo smetano in zmešamo v gladek nadev. Orehov nadev razdelimo na dve polovici. Skutin nadev: Skuto in ostale sestavine zmešamo v gladko zmes. Razdelimo na polovico.

Sestavljanje potice
4

Testo razdelimo na polovico in prvo polovico obložimo pekač. Čez testo premažemo polovico orehovega nadeva.

5

Dodamo rumen biskvit in ga premažemo s polovico skutinega nadeva.

6

Nato dodamo temen biskvit in nanj premažemo drugo polovico skutinega nadeva.

7

Ponovno dodamo rumen biskvit in ga premažemo z drugo polovico orehovega nadeva.

8

Razvaljamo drugo polovico testa in pokrijemo biskvite z nadevi. Robove potlačimo v rob pekača. Pripravljeno potico prepikamo in premažemo z rumenjakom.

9

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 40 minut oziroma do lepe zlatojave barve. Ohladimo.

Namig: Pečeno potico režemo ohlajeno. Biskvita ni potrebno namakati. Najbolje je, da se čez noč ohladi - s tem se biskviti prepojijo z nadevi in je potica dovolj sočna. Potico razrežemo na kose in jo hranimo v hladilniku, saj se lahko zaradi skutinega nadeva na sobni temperaturi skisa.

Notes

Potratna potica brez glutena

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO