Jagodni cmoki brez glutena

Deli objavo:
  • 308
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    309
    Delitev

Jagodni cmoki brez glutena

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

Testo
 350 g moke brez glutena - po potrebi več
 6 srednje velikih krompirjev
 1 jajce
 1 jedilna žlica kokosovega masla
 ½ čajna žlička soli
Nadev
 sveže jagode
 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
Preliv
 3 jedilne žlice kokosovega masla - ali več
 3 jedilne žlice drobtin brez glutena - po potrebi več
 3 jedilne žlice kokosov sladkor - manj ali več
 1 čajna žlička cimeta za posip

Postopek

1

Krompir olupimo in ga narežemo na tanke rezine. V lonec dodamo vodo ter sol in ga skuhamo do mehkega. Precedimo in dodamo maslo ter zmešamo. Dodamo jajce, ponovno zmešamo ter dodamo moko. Zgnetemo testo. Če je testo pacato dodajte še moke, odvisno od velikosti krompirja

2

Naredimo velik svaljek in ga narežemo na koščke debeline cca 1 cm. Koščke oblikujemo v krog. Na sredino damo žličko sladkorja in jagodo. Oblikujemo v cmok. Pristavimo velik lonec z vodo. Ko zavre, vanj polagamo cmoke. Kuhamo jih cca. 15 minut, odvisno od velikosti cmoka. Odcedimo.

3

V ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo drobtine ter jih prepražimo. Ko dobijo lepo barvo, ugasnemo ogenj in v ponev polagamo cmoke. Cmoke obrnemo, da so na vsaki strani enako obloženi z drobtinami. Posujemo jih s sladkorjem in cimetom ter postrežemo.

slivovi cmoki 1024x1024

Sestavine

Testo
 350 g moke brez glutena - po potrebi več
 6 srednje velikih krompirjev
 1 jajce
 1 jedilna žlica kokosovega masla
 ½ čajna žlička soli
Nadev
 sveže jagode
 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja
Preliv
 3 jedilne žlice kokosovega masla - ali več
 3 jedilne žlice drobtin brez glutena - po potrebi več
 3 jedilne žlice kokosov sladkor - manj ali več
 1 čajna žlička cimeta za posip

Postopek

1

Krompir olupimo in ga narežemo na tanke rezine. V lonec dodamo vodo ter sol in ga skuhamo do mehkega. Precedimo in dodamo maslo ter zmešamo. Dodamo jajce, ponovno zmešamo ter dodamo moko. Zgnetemo testo. Če je testo pacato dodajte še moke, odvisno od velikosti krompirja

2

Naredimo velik svaljek in ga narežemo na koščke debeline cca 1 cm. Koščke oblikujemo v krog. Na sredino damo žličko sladkorja in jagodo. Oblikujemo v cmok. Pristavimo velik lonec z vodo. Ko zavre, vanj polagamo cmoke. Kuhamo jih cca. 15 minut, odvisno od velikosti cmoka. Odcedimo.

3

V ponvi stopimo kokosovo maslo in dodamo drobtine ter jih prepražimo. Ko dobijo lepo barvo, ugasnemo ogenj in v ponev polagamo cmoke. Cmoke obrnemo, da so na vsaki strani enako obloženi z drobtinami. Posujemo jih s sladkorjem in cimetom ter postrežemo.

slivovi cmoki 1024x1024

Jagodni cmoki brez glutena

Deli objavo:
  • 308
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    309
    Delitev