0

Rezina s čokoladno kremo

Deli recept:

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

Velikost pekača: ca. 40 x 30 cm
Rumen biskvit
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 jedilna žlica mletih orehov ali mandeljnov
Temni biskvit
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 2 jedilni žlici jedilne čokolade
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 jedilna žlica mletih orehov ali madeljnov
Krema
 350 g jedilne čokolade
 300 ml sladke smetane
 100 ml mleka
 1 krem fix za stepeno smetano
Preliv
 150 g jedilne čokolade
 100 g sladke smetane - stepene
 1 jedilna žlica kokos kosmičev
 naribana čokolada za okras

Postopek

Priprava biskvitov
1

Penasto zmešamo jajca in sladkor z vanilijevim sladkorjem ter dodajamo vse ostale sestavine. Ponovno prenešamo.

2.dodamo moko pecilni

2

Pečemo v pekaču obloženim z peki papirjem na 180 stopinj cca. 15 minut oz. odvisno od pečice. Enak postopek ponovimo s čokoladnim biskvitom. Po pečenju oba biskvita ohladimo.

4.specemo zavijemo ohladimo

Čokoladna krema in preliv
3

Krema: Čokolado raztopimo nad paro in ji dodamo mleko ter stepeno sladko smetano z utrjevalcem. Premešamo in damo na hladno.

4

Preliv: čokolado stopimo nad paro in primešamo k ostalim sestavinam.

Sestavljanje rezine
5

Rezino sestavimo v pekaču, v katerem smo pekli biskvite. Sestavimo po sistemu:

- rumen biskvit (poškropimo z razredčenim rumom)
- čokoladna krema
- čokoladni biskvit
- preliv

Ko je rezina sestavljena, jo posujemo s kokosovo moko ali naribano čokolado ter postrežemo.

Sestavine

Velikost pekača: ca. 40 x 30 cm
Rumen biskvit
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 jedilna žlica mletih orehov ali mandeljnov
Temni biskvit
 6 jajc
 6 jedilnih žlic sladkorja
 6 jedilnih žlic gladke moke T500
 2 jedilni žlici jedilne čokolade
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 zavitek pecilnega praška
 1 jedilna žlica mletih orehov ali madeljnov
Krema
 350 g jedilne čokolade
 300 ml sladke smetane
 100 ml mleka
 1 krem fix za stepeno smetano
Preliv
 150 g jedilne čokolade
 100 g sladke smetane - stepene
 1 jedilna žlica kokos kosmičev
 naribana čokolada za okras

Postopek

Priprava biskvitov
1

Penasto zmešamo jajca in sladkor z vanilijevim sladkorjem ter dodajamo vse ostale sestavine. Ponovno prenešamo.

2.dodamo moko pecilni

2

Pečemo v pekaču obloženim z peki papirjem na 180 stopinj cca. 15 minut oz. odvisno od pečice. Enak postopek ponovimo s čokoladnim biskvitom. Po pečenju oba biskvita ohladimo.

4.specemo zavijemo ohladimo

Čokoladna krema in preliv
3

Krema: Čokolado raztopimo nad paro in ji dodamo mleko ter stepeno sladko smetano z utrjevalcem. Premešamo in damo na hladno.

4

Preliv: čokolado stopimo nad paro in primešamo k ostalim sestavinam.

Sestavljanje rezine
5

Rezino sestavimo v pekaču, v katerem smo pekli biskvite. Sestavimo po sistemu:

- rumen biskvit (poškropimo z razredčenim rumom)
- čokoladna krema
- čokoladni biskvit
- preliv

Ko je rezina sestavljena, jo posujemo s kokosovo moko ali naribano čokolado ter postrežemo.

Rezina s čokoladno kremo

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO