Biskvitna rolada

Deli objavo:
  • 35
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    35
    Delitev

Biskvitna rolada

Količina1 Porcija
Čas priprave40 minSkupen čas2 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 5 jedilnih žlic gladke moke T500
 3 jedilne žlice kakava ali čokolade v prahu
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev
 200 ml stepene sladke smetane
 100 g mletih orehov
 100 g sladkorja v prahu
 3 jedilne žlice kisle smetane
 sladkor za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko s pecilnim praškom. Največji pekač od pečice obložimo s peki papirjem in nanj razporedimo ¾ zmesi. V preostanek zmesi dodamo 3 žlice kakava, zmešamo in prelijemo neenakomerno po rumeni zmesi.

2

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Še toplo zavijemo s peki papirjem ali v krpo. Ohladimo, namažemo z nadevom in zavijemo. Posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.

Namig: rolado lahko narahlo prelijete z 1 dcl ruma in malo vode, da je bolj sočna.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
 5 jajc
 5 jedilnih žlic sladkorja
 5 jedilnih žlic gladke moke T500
 3 jedilne žlice kakava ali čokolade v prahu
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev
 200 ml stepene sladke smetane
 100 g mletih orehov
 100 g sladkorja v prahu
 3 jedilne žlice kisle smetane
 sladkor za posip

Postopek

1

Jajca in sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko s pecilnim praškom. Največji pekač od pečice obložimo s peki papirjem in nanj razporedimo ¾ zmesi. V preostanek zmesi dodamo 3 žlice kakava, zmešamo in prelijemo neenakomerno po rumeni zmesi.

2

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Še toplo zavijemo s peki papirjem ali v krpo. Ohladimo, namažemo z nadevom in zavijemo. Posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.

Namig: rolado lahko narahlo prelijete z 1 dcl ruma in malo vode, da je bolj sočna.

Biskvitna rolada
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 35
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    35
    Delitev