
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo in dodamo stopljeno čokolado zmešamo in postopoma dodajamo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko zmes in prelijemo v namaščen pekač (pekač v obliki srca ali okrogel). Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 20 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici.
Biskvit še toplega namočimo z izbranim prelivom (za odrasle ali otroke) za biskvit. Ohladimo in premažemo s polovico stepene sladke smetane in nanj porazdelimo jagode, marelice ali poljubno sadje s katerim trenutno razpolagate. Poškropite ponovno z prelivom.
Premažete z ostalo smetano in poškropite s čokoladnim prelivom (ne prelit, ker se lahko zaradi sladke smetane vse razleze) ter posujete po vrhu mlete orehe ali lešnike, lahko tudi kokos in postavite za 1 do 2 uri v hladilnik. Narežemo na rezine in postrežemo. Preizkusite, ne bo vam žal. Zelo dobra in hitro pripravljena sladica.
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo in dodamo stopljeno čokolado zmešamo in postopoma dodajamo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko zmes in prelijemo v namaščen pekač (pekač v obliki srca ali okrogel). Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 20 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici.
Biskvit še toplega namočimo z izbranim prelivom (za odrasle ali otroke) za biskvit. Ohladimo in premažemo s polovico stepene sladke smetane in nanj porazdelimo jagode, marelice ali poljubno sadje s katerim trenutno razpolagate. Poškropite ponovno z prelivom.
Premažete z ostalo smetano in poškropite s čokoladnim prelivom (ne prelit, ker se lahko zaradi sladke smetane vse razleze) ter posujete po vrhu mlete orehe ali lešnike, lahko tudi kokos in postavite za 1 do 2 uri v hladilnik. Narežemo na rezine in postrežemo. Preizkusite, ne bo vam žal. Zelo dobra in hitro pripravljena sladica.
Super slastna sladica!