Pohorska grmada


Pohorska grmada
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h

Sestavine

Velikost pekača: cca. 25 cm
Biskvit
 100 g stopljene jedilne čokolade
 4 jedilne žlice gladke moke T500
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev
 500 ml stepene sladke smetane
 3 krem fix
 sadje po želji
Preliv za biskvit za odrasle
 3 jedilne žlice maraskino likerja ali vinjaka
 100 ml vode
Preliv za biskvit za otroke
 100 ml soka od kompota
 200 ml vode
Čokoladni preliv in posip
 50 g jedilne čokolade
 3 jedilne žlice masla
 1 ščep mletih orehov, lešnikov ali kokosovih kosmičev

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo in dodamo stopljeno čokolado zmešamo in postopoma dodajamo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko zmes in prelijemo v namaščen pekač (pekač v obliki srca ali okrogel). Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 20 minut. Peko prilagodimo pečici.

2

Biskvit še toplega namočimo z izbranim prelivom (za odrasle ali otroke) za biskvit. Ohladimo in premažemo s polovico stepene sladke smetane in nanj porazdelimo jagode, marelice ali poljubno sadje s katerim trenutno razpolagate. Poškropimo s prelivom.

3

Premažete z ostalo smetano in pokapljamo s čokoladnim prelivom (ne prelit, ker se lahko zaradi sladke smetane vse razleze). Po vrhu posujemo mlete orehe ali lešnike, lahko tudi kokos. Pospravimo za 2 uri v hladilnik. Narežemo na poljubne rezine.

Sestavine

Velikost pekača: cca. 25 cm
Biskvit
 100 g stopljene jedilne čokolade
 4 jedilne žlice gladke moke T500
 3 jajca
 3 jedilne žlice sladkorja
 1 vanilijev sladkor
 1 pecilni prašek
Nadev
 500 ml stepene sladke smetane
 3 krem fix
 sadje po želji
Preliv za biskvit za odrasle
 3 jedilne žlice maraskino likerja ali vinjaka
 100 ml vode
Preliv za biskvit za otroke
 100 ml soka od kompota
 200 ml vode
Čokoladni preliv in posip
 50 g jedilne čokolade
 3 jedilne žlice masla
 1 ščep mletih orehov, lešnikov ali kokosovih kosmičev

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo in dodamo stopljeno čokolado zmešamo in postopoma dodajamo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko zmes in prelijemo v namaščen pekač (pekač v obliki srca ali okrogel). Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 20 minut. Peko prilagodimo pečici.

2

Biskvit še toplega namočimo z izbranim prelivom (za odrasle ali otroke) za biskvit. Ohladimo in premažemo s polovico stepene sladke smetane in nanj porazdelimo jagode, marelice ali poljubno sadje s katerim trenutno razpolagate. Poškropimo s prelivom.

3

Premažete z ostalo smetano in pokapljamo s čokoladnim prelivom (ne prelit, ker se lahko zaradi sladke smetane vse razleze). Po vrhu posujemo mlete orehe ali lešnike, lahko tudi kokos. Pospravimo za 2 uri v hladilnik. Narežemo na poljubne rezine.

Pohorska grmada

Komentarji

Comments are closed.

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup