
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo in dodamo stopljeno čokolado zmešamo in postopoma dodajamo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko zmes in prelijemo v namaščen pekač (pekač v obliki srca ali okrogel). Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 20 minut. Peko prilagodimo pečici.
Biskvit še toplega namočimo z izbranim prelivom (za odrasle ali otroke) za biskvit. Ohladimo in premažemo s polovico stepene sladke smetane in nanj porazdelimo jagode, marelice ali poljubno sadje s katerim trenutno razpolagate. Poškropimo s prelivom.
Premažete z ostalo smetano in pokapljamo s čokoladnim prelivom (ne prelit, ker se lahko zaradi sladke smetane vse razleze). Po vrhu posujemo mlete orehe ali lešnike, lahko tudi kokos. Pospravimo za 2 uri v hladilnik. Narežemo na poljubne rezine.
Sestavine
Postopek
Jajca, vanilijev sladkor in kristalni sladkor penasto zmešamo in dodamo stopljeno čokolado zmešamo in postopoma dodajamo moko zmešano s pecilnim praškom. Zmešamo v gladko zmes in prelijemo v namaščen pekač (pekač v obliki srca ali okrogel). Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 20 minut. Peko prilagodimo pečici.
Biskvit še toplega namočimo z izbranim prelivom (za odrasle ali otroke) za biskvit. Ohladimo in premažemo s polovico stepene sladke smetane in nanj porazdelimo jagode, marelice ali poljubno sadje s katerim trenutno razpolagate. Poškropimo s prelivom.
Premažete z ostalo smetano in pokapljamo s čokoladnim prelivom (ne prelit, ker se lahko zaradi sladke smetane vse razleze). Po vrhu posujemo mlete orehe ali lešnike, lahko tudi kokos. Pospravimo za 2 uri v hladilnik. Narežemo na poljubne rezine.
Super slastna sladica!