
Sestavine
za 6 oseb
1,50 kg mletega govejega mesa
500 ml jušne osnove
350 g ocvrte čebule
300 g riža
100 ml olivnega ali sončničnega olja
8 večjih svežih paprik
2 stroka česna - stisnemo
2 jajci
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
Omaka
Postopek
1
Paprikam očistimo semena.
V jušni osnovi skuhamo riž in pustimo pokritega.
2
K maščobi dodamo ocvrto čebulo, vse začimbe, stisnemo česen ter dodamo mleto meso, premešamo, dodamo sol in poper po svojem okusu. Dolijemo jušno osnovo in vse skupaj pražimo cca. 15 minut.
3
Odstavimo, dodamo jajca in primešamo kuhan riž. Pustimo pokrito počivat cca. 15 minut, da se sestavine med seboj povežejo. Ohladimo.
4
Napolnimo pripravljene paprike.
5
Paprike polagamo navpično v lonec eno zraven druge, dolijemo paradižnikovo omako in kuhamo na nizkem ognju cca. 40 minut.
6
Postrežemo s pire krompirjem ali z domačim kruhom s semeni ali sezamom.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 6 oseb
1,50 kg mletega govejega mesa
500 ml jušne osnove
350 g ocvrte čebule
300 g riža
100 ml olivnega ali sončničnega olja
8 večjih svežih paprik
2 stroka česna - stisnemo
2 jajci
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
Omaka