Rižota z lisičkami

Deli objavo:
  • 450
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    450
    Delitev

Rizota z lisickami 2

Količina4 Porcije
Čas priprave40 min

Sestavine

za 4 osebe
 1 kg lisičk ali jurčkovsveže ali zamrznjene
 2 srednje debeli čebuli
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 stroka sesekljanega česna
 1 jedilna žlica sesekljanega šetraja
 1 jedilna žlica sesekljanega luštreka
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 1 korenček - narezan na kolobarje
 sol po okusu
Riž
 350 g riža za rižote
 600 ml vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
Jušna osnova
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 200 ml vode

Postopek

1

Skuhamo riž in pustimo pokritega.

5 skuhamo riz

2

Narežemo gobice. Peteršilj in šetraj sesekljamo.

narezemo lisicke petersilj

3

K olju dodamo sesekljano čebulo in česen in pražimo 20 minut. Dodamo lisičke, korenček, začimbno mešanico, sol in poper, sesekljan peteršilj, šetraj in luštrek ter vse skupaj premešamo.

3 dodamo petersilj korenje gobe

4

Dolijemo jušno osnovo in dušimo ca. 30 minut. Postopoma dodajamo jušno osnovo, če ta izhlapi.

4 pražimo 20 minut

5

Riž primešamo h gobicam v omaki. Postrežemo s skledo hrustljave zelene solate.

Namig: Rižota mora biti sočna, zato pazimo, da vseskozi doziramo pri omaki tekočino v kolikor med dušenjem izhlapi.

6 riz primesamo gobicam

Sestavine

za 4 osebe
 1 kg lisičk ali jurčkovsveže ali zamrznjene
 2 srednje debeli čebuli
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 2 stroka sesekljanega česna
 1 jedilna žlica sesekljanega šetraja
 1 jedilna žlica sesekljanega luštreka
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 1 korenček - narezan na kolobarje
 sol po okusu
Riž
 350 g riža za rižote
 600 ml vode
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
Jušna osnova
 1 jedilna žlica začimbne mešanice
 200 ml vode

Postopek

1

Skuhamo riž in pustimo pokritega.

5 skuhamo riz

2

Narežemo gobice. Peteršilj in šetraj sesekljamo.

narezemo lisicke petersilj

3

K olju dodamo sesekljano čebulo in česen in pražimo 20 minut. Dodamo lisičke, korenček, začimbno mešanico, sol in poper, sesekljan peteršilj, šetraj in luštrek ter vse skupaj premešamo.

3 dodamo petersilj korenje gobe

4

Dolijemo jušno osnovo in dušimo ca. 30 minut. Postopoma dodajamo jušno osnovo, če ta izhlapi.

4 pražimo 20 minut

5

Riž primešamo h gobicam v omaki. Postrežemo s skledo hrustljave zelene solate.

Namig: Rižota mora biti sočna, zato pazimo, da vseskozi doziramo pri omaki tekočino v kolikor med dušenjem izhlapi.

6 riz primesamo gobicam

Rižota z lisičkami

Deli objavo:
  • 450
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    450
    Delitev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja