Piškoti ginkov list

Deli objavo:

Piskoti ginkov list2
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave35 min

Sestavine

Količina: ca 60 piškotov
 600 g gladke moke T500
 200 g zmehčanega masla
 100 g sladkorja
 100 g sesekljanih mendeljnov
 1 jajce
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor, sladkor in lupino limone penasto zmešamo.

1 jajca sladkor 1

2

Dodamo maslo in ponovno premešamo.

2 maslo 1

3

Primešamo mandlje.

3 mandlji

4

Dodamo moko s pecilnim praškom. Grobo zmešamo in zgnetemo testo. Testo naj počiva toliko časa, da si pripravimo pekače s peki papirjem.

4 moka

5

Del testa razvaljamo na delovni površini. Debelino testa razvaljamo na 3 mm. Izrezujemo z modelom.

5 testo razvaljamo izrezemo

6

Odlagamo na pekač s peki papirjem.

6 pekac

7

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. peko prilagodimo pečici.

7 specemo 1

8

Pečene ohladimo in jih povaljamo v sladkor v prahu.

8 povaljamo

9

Piškote pustimo na sobni temperaturi še 50 minut. Nato jih pospravimo v posodo s pokrovom, da se ne zmehčajo.

20210603 152944

Kategorija

Sestavine

Količina: ca 60 piškotov
 600 g gladke moke T500
 200 g zmehčanega masla
 100 g sladkorja
 100 g sesekljanih mendeljnov
 1 jajce
 1 pecilni prašek
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina

Postopek

1

Jajca, vanilijev sladkor, sladkor in lupino limone penasto zmešamo.

1 jajca sladkor 1

2

Dodamo maslo in ponovno premešamo.

2 maslo 1

3

Primešamo mandlje.

3 mandlji

4

Dodamo moko s pecilnim praškom. Grobo zmešamo in zgnetemo testo. Testo naj počiva toliko časa, da si pripravimo pekače s peki papirjem.

4 moka

5

Del testa razvaljamo na delovni površini. Debelino testa razvaljamo na 3 mm. Izrezujemo z modelom.

5 testo razvaljamo izrezemo

6

Odlagamo na pekač s peki papirjem.

6 pekac

7

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. peko prilagodimo pečici.

7 specemo 1

8

Pečene ohladimo in jih povaljamo v sladkor v prahu.

8 povaljamo

9

Piškote pustimo na sobni temperaturi še 50 minut. Nato jih pospravimo v posodo s pokrovom, da se ne zmehčajo.

20210603 152944

Piškoti ginkov list

Deli objavo: