Sestavine
Postopek
Maščobi dodamo čebulo in vse ostale sestavine in premešamo. Dolijemo vodo h kateri smo primešali domačo začimbno mešanico, na rezine narezane šampinjone, korenje, sesekljan peteršilj, česen, origano ter sol in poper po svojem okusu. Premešamo in pustimo, da se počasi duši cca. 10 minut.
Dodamo zrezke, ki smo jih predhodno povaljali v ostri moki. Vse skupaj pustimo, da se počasi duši še 20 minut. Če se omaka zgosti, dodamo tekočino. Zadnjih 5 minut dodamo 1 veliko žlico kisle smetane ali smetane za kuhanje, premešamo. Jed je pripravljena za serviranje.
Namig: K zrezkom v šampinjonovi omaki se odlično podajo domači zdrobovi kroketi ali pire krompir in skleda slastne solate.
Sestavine
Postopek
Maščobi dodamo čebulo in vse ostale sestavine in premešamo. Dolijemo vodo h kateri smo primešali domačo začimbno mešanico, na rezine narezane šampinjone, korenje, sesekljan peteršilj, česen, origano ter sol in poper po svojem okusu. Premešamo in pustimo, da se počasi duši cca. 10 minut.
Dodamo zrezke, ki smo jih predhodno povaljali v ostri moki. Vse skupaj pustimo, da se počasi duši še 20 minut. Če se omaka zgosti, dodamo tekočino. Zadnjih 5 minut dodamo 1 veliko žlico kisle smetane ali smetane za kuhanje, premešamo. Jed je pripravljena za serviranje.
Namig: K zrezkom v šampinjonovi omaki se odlično podajo domači zdrobovi kroketi ali pire krompir in skleda slastne solate.