0

Piščančji zrezki v šampinjonovi omaki

Deli recept:

Piščančji zrezki v šampinjonovi omaki
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave45 minSkupni čas1 h

Sestavine

 2 piščančja zrezka
 200 ml vode
 200 g narezanih šampinjonov ali jurčkov
 100 g pražene čebule ali 1 glava sveže sesekljane čebule
 2 jedilni žlici domače zelenjavne mešanice
 2 korenja - narezana na kolobarje
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 1 čajna žlička mletega česna v prahu ali 2 stroka sveže stisnjenega
 1 jedilna žlica kisle smetane ali smetane za kuhanje
 ½ čajna žlička origana
 sol po okusu
 poper po okusu
 maščoba - olivno ali sončnično olje
 ostra moka - po želji

Postopek

1

Maščobi dodamo čebulo in vse ostale sestavine in premešamo. Dolijemo vodo h kateri smo primešali domačo začimbno mešanico, na rezine narezane šampinjone, korenje, sesekljan peteršilj, česen, origano ter sol in poper po svojem okusu. Premešamo in pustimo, da se počasi duši cca. 10 minut.

2

Dodamo zrezke, ki smo jih predhodno povaljali v ostri moki. Vse skupaj pustimo, da se počasi duši še 20 minut. Če se omaka zgosti, dodamo tekočino. Zadnjih 5 minut dodamo 1 veliko žlico kisle smetane ali smetane za kuhanje, premešamo. Jed je pripravljena za serviranje.

3

Namig: K zrezkom v šampinjonovi omaki se odlično podajo domači zdrobovi kroketi ali pire krompir in skleda slastne solate.

kroketi

Kategorija

Sestavine

 2 piščančja zrezka
 200 ml vode
 200 g narezanih šampinjonov ali jurčkov
 100 g pražene čebule ali 1 glava sveže sesekljane čebule
 2 jedilni žlici domače zelenjavne mešanice
 2 korenja - narezana na kolobarje
 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
 1 čajna žlička mletega česna v prahu ali 2 stroka sveže stisnjenega
 1 jedilna žlica kisle smetane ali smetane za kuhanje
 ½ čajna žlička origana
 sol po okusu
 poper po okusu
 maščoba - olivno ali sončnično olje
 ostra moka - po želji

Postopek

1

Maščobi dodamo čebulo in vse ostale sestavine in premešamo. Dolijemo vodo h kateri smo primešali domačo začimbno mešanico, na rezine narezane šampinjone, korenje, sesekljan peteršilj, česen, origano ter sol in poper po svojem okusu. Premešamo in pustimo, da se počasi duši cca. 10 minut.

2

Dodamo zrezke, ki smo jih predhodno povaljali v ostri moki. Vse skupaj pustimo, da se počasi duši še 20 minut. Če se omaka zgosti, dodamo tekočino. Zadnjih 5 minut dodamo 1 veliko žlico kisle smetane ali smetane za kuhanje, premešamo. Jed je pripravljena za serviranje.

3

Namig: K zrezkom v šampinjonovi omaki se odlično podajo domači zdrobovi kroketi ali pire krompir in skleda slastne solate.

kroketi

Notes

Piščančji zrezki v šampinjonovi omaki

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO