Zdrobovi kroketi


Zdrobovi kroketi2
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave2 hSkupni čas2 h 50 min

Sestavine

 1 l mleka
 600 g pšeničnega zdroba
 100 g masla
 2 jajci
 1 čajna žlička soli
 1 l olja za cvrtje
 50 g drobtin za povaljat

Postopek

1

Mleko zavremo, osolimo in vanj zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo ob neprestanem mešanju tako dolgo, da se zgosti. Gostota je odvisna od pšeničnega zdroba, če je zmes redkejša dodamo zdrob.

mleko zdrob kuhamo

2

Odstavimo in v kuhan zdrob dodamo narezano maslo in jajce in zmešamo z mešalnikom v gladko zmes. Ohladimo.

zmesamo ohladimo

3

Podlago potrosimo z drobtinami in zgnetemo v gladko testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo drobtine.

zgnetemo 1

4

Na podlagi posuti z drobtinami naredimo dolgi svaljek, razdelimo in z oblikujemo v krokete. Krokete povaljamo v drobtine.

oblikovani povaljamo drobtine

5

Ocvremo jih v vročem olju, da dobijo hrustljavo, zlatorjavo barvo. Zdrobovi kroketi se odlično podajo kot priloga zrezkom v omaki.

Namig: Krokete lahko tudi zamrznete v zmrzovalniku.

Sestavine

 1 l mleka
 600 g pšeničnega zdroba
 100 g masla
 2 jajci
 1 čajna žlička soli
 1 l olja za cvrtje
 50 g drobtin za povaljat

Postopek

1

Mleko zavremo, osolimo in vanj zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo ob neprestanem mešanju tako dolgo, da se zgosti. Gostota je odvisna od pšeničnega zdroba, če je zmes redkejša dodamo zdrob.

mleko zdrob kuhamo

2

Odstavimo in v kuhan zdrob dodamo narezano maslo in jajce in zmešamo z mešalnikom v gladko zmes. Ohladimo.

zmesamo ohladimo

3

Podlago potrosimo z drobtinami in zgnetemo v gladko testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo drobtine.

zgnetemo 1

4

Na podlagi posuti z drobtinami naredimo dolgi svaljek, razdelimo in z oblikujemo v krokete. Krokete povaljamo v drobtine.

oblikovani povaljamo drobtine

5

Ocvremo jih v vročem olju, da dobijo hrustljavo, zlatorjavo barvo. Zdrobovi kroketi se odlično podajo kot priloga zrezkom v omaki.

Namig: Krokete lahko tudi zamrznete v zmrzovalniku.

Zdrobovi kroketi