0

Piščančji paprikaš z vlivanci

Deli recept:

Piscancji paprikas z vlivanci
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 40 min

Sestavine

za 4 osebe
 4 piščančje krače
 4 zgornji deli piščančjih krač
 100 g ocvrte čebule
 50 ml sončničnega olja ali druge maščobe
 1 glava rdeče čebule
 1 mala glava bele čebule
 3 korenčke
 3 stroke česna
 2 sveži rumeni papriki
 1 šopek sesekljanega peteršilja - list
 1 šopek sesekljane zelene - list
 3 lovorjevi listi
 1 čajna žlička rdeče sladke paprike
 1 čajna žlička rdeče ostre rdeče paprike
 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
 3 jedilne žlice zelenjavne jušne osnove
 ½ čajna žlička mletega popra (po potrebi več)
 1 čajna žlička soli (po potrebi več)
Dodatno
 1 jedilna žlica smetane za kuhanje
 1 jedilna žlica sesekljanega drobnjaka
Jajčni vlivanci
 3 večja jajca
 50 g ostre moke T400
 50 g gladke moke T500

Postopek

1

Obe vrsti čebule na drobno narežemo.

20240729 170504

2

V lonec k čebuli dodamo maščobo, sesekljani peteršilj, zeleno, česen, lovorjeve liste in rdečo papriko. Premešamo in pražimo 12 minut.

20240729 171503

3

Dodamo piščančje meso, premešamo in ponovno med mešanjem pražimo 12 minut.

20240729 171924

4

Dolijemo vodo in dodamo zelenjavno jušno osnovo. Premešamo pustimo, da zavre.

20240729 172049

5

Dodamo korenje sol in poper. Mešamo.

20240729 172450

6

Dodamo na rezine narezano rumeno papriko in premešamo.

20240729 172641

7

Dodamo ocvrto čebulo in temeljito ponovno premešamo. Pustimo ,da se kuha še 30 minut. Vmes mešamo.

20240729 172711

8

Na koncu kuhanja dolijemo še smetano za kuhanje in paradižnikovo mezgo ter kuhamo še 45 minut

20240729 172931

Priprava jajčnih vlivancev
9

Jajca in moko temeljito premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes brez grudic.

20240729 174854

10

Paprikaš ponovno zavremo in vanj počasi iz lonca vlivamo vlivance. Zmes z vlivanci premešamo po 4 minutah, odkar smo jih zakuhali.

20240729 175248

11

Posujemo s sesekljanim drobnjakom in postrežemo s sveže pečenimi domačimi žemljami.

20240729 180220

Sestavine

za 4 osebe
 4 piščančje krače
 4 zgornji deli piščančjih krač
 100 g ocvrte čebule
 50 ml sončničnega olja ali druge maščobe
 1 glava rdeče čebule
 1 mala glava bele čebule
 3 korenčke
 3 stroke česna
 2 sveži rumeni papriki
 1 šopek sesekljanega peteršilja - list
 1 šopek sesekljane zelene - list
 3 lovorjevi listi
 1 čajna žlička rdeče sladke paprike
 1 čajna žlička rdeče ostre rdeče paprike
 1 jedilna žlica paradižnikove mezge
 3 jedilne žlice zelenjavne jušne osnove
 ½ čajna žlička mletega popra (po potrebi več)
 1 čajna žlička soli (po potrebi več)
Dodatno
 1 jedilna žlica smetane za kuhanje
 1 jedilna žlica sesekljanega drobnjaka
Jajčni vlivanci
 3 večja jajca
 50 g ostre moke T400
 50 g gladke moke T500

Postopek

1

Obe vrsti čebule na drobno narežemo.

20240729 170504

2

V lonec k čebuli dodamo maščobo, sesekljani peteršilj, zeleno, česen, lovorjeve liste in rdečo papriko. Premešamo in pražimo 12 minut.

20240729 171503

3

Dodamo piščančje meso, premešamo in ponovno med mešanjem pražimo 12 minut.

20240729 171924

4

Dolijemo vodo in dodamo zelenjavno jušno osnovo. Premešamo pustimo, da zavre.

20240729 172049

5

Dodamo korenje sol in poper. Mešamo.

20240729 172450

6

Dodamo na rezine narezano rumeno papriko in premešamo.

20240729 172641

7

Dodamo ocvrto čebulo in temeljito ponovno premešamo. Pustimo ,da se kuha še 30 minut. Vmes mešamo.

20240729 172711

8

Na koncu kuhanja dolijemo še smetano za kuhanje in paradižnikovo mezgo ter kuhamo še 45 minut

20240729 172931

Priprava jajčnih vlivancev
9

Jajca in moko temeljito premešamo, da dobimo gladko svilnato zmes brez grudic.

20240729 174854

10

Paprikaš ponovno zavremo in vanj počasi iz lonca vlivamo vlivance. Zmes z vlivanci premešamo po 4 minutah, odkar smo jih zakuhali.

20240729 175248

11

Posujemo s sesekljanim drobnjakom in postrežemo s sveže pečenimi domačimi žemljami.

20240729 180220

Notes

Piščančji paprikaš z vlivanci

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO