Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor penasto zmiksamo in dodamo maslo, premešamo.
Dodamo orehe ter moko s pecilnim praškom.
Zgnetemo v gladko testo, ki naj počiva na hladnem 1 uro.
Na delovni površini test razdelim na rezine in iz vsake rezine oblikujemo dolgi svaljek. Razrežemo na kose in oblikujemo krogljice.
Iz kroglic oblikujemo rogljičke. Polagamo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.
Pečene rogljičke povaljamo v sladkor v prahu. Hranimo v tesno zaprti škatli.
Namig: Namesto mletih orehov lahko uporabimo lešnike, mandlje ali kokos moko. V primeru, da je testo pacato dodajte še moke, ker je odvisno kakšno moko uporabljamo, kako velika jajca vzamemo in vsako maslo ni enako. Delovno površino vedno posujmo z ostro moko. Testo je zelo fino, zato so rogljički tudi krhki.
Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor penasto zmiksamo in dodamo maslo, premešamo.
Dodamo orehe ter moko s pecilnim praškom.
Zgnetemo v gladko testo, ki naj počiva na hladnem 1 uro.
Na delovni površini test razdelim na rezine in iz vsake rezine oblikujemo dolgi svaljek. Razrežemo na kose in oblikujemo krogljice.
Iz kroglic oblikujemo rogljičke. Polagamo na pekač s silikonsko podlogo za peko ali ga obložimo s peki papirjem
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečene rogljičke ohladimo na pekaču.
Pečene rogljičke povaljamo v sladkor v prahu. Hranimo v tesno zaprti škatli.
Namig: Namesto mletih orehov lahko uporabimo lešnike, mandlje ali kokos moko. V primeru, da je testo pacato dodajte še moke, ker je odvisno kakšno moko uporabljamo, kako velika jajca vzamemo in vsako maslo ni enako. Delovno površino vedno posujmo z ostro moko. Testo je zelo fino, zato so rogljički tudi krhki.