Lešnikovi rogljički z makom

Deli objavo:
  • 260
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    260
    Delitev

Lešnikovi rogljički z makom

Količina1 Porcija
Čas priprave30 minSkupen čas2 h

Sestavine

Testo
 220 g gladke moke T500
 220 g masla sobne temperature
 100 g mletih lešnikov
 100 g sladkorja
 70 g mletega maka
 1 jedilna žlica pomarančnega soka
Sladkorna mešanica za posip
 120 g sladkorja v prahu
 2 jedilni žlici mletega vanilijevega sladkorja

Postopek

1

Maslo, sladkor in pomarančni sok zmešamo, dodamo mak in lešnike ter premešamo. Dodamo moko ter zgnetemo v gladko testo.

2

Testo narežemo na kose in iz njih oblikujemo svaljke premera približno 3 cm. Svaljke narežemo na kose dolžine približno 10 cm in oblikujemo rogljičke.

3

Pripravljalne rogljičke polagamo na pekač s peki papirjem in jih pečemo 10 minut na 200 stopinjah. Pečene ohladimo in povaljamo v sladkorno mešanico.

Sestavine

Testo
 220 g gladke moke T500
 220 g masla sobne temperature
 100 g mletih lešnikov
 100 g sladkorja
 70 g mletega maka
 1 jedilna žlica pomarančnega soka
Sladkorna mešanica za posip
 120 g sladkorja v prahu
 2 jedilni žlici mletega vanilijevega sladkorja

Postopek

1

Maslo, sladkor in pomarančni sok zmešamo, dodamo mak in lešnike ter premešamo. Dodamo moko ter zgnetemo v gladko testo.

2

Testo narežemo na kose in iz njih oblikujemo svaljke premera približno 3 cm. Svaljke narežemo na kose dolžine približno 10 cm in oblikujemo rogljičke.

3

Pripravljalne rogljičke polagamo na pekač s peki papirjem in jih pečemo 10 minut na 200 stopinjah. Pečene ohladimo in povaljamo v sladkorno mešanico.

Lešnikovi rogljički z makom
Poglejte tudi:

Deli objavo:
  • 260
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    260
    Delitev