0

Ocvrta rižota z jurčki in drobnjakom

Ocvrta rizota z jurcki in drobnjakom
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 2 osebi
 400 g rižote z jurčki ( recikliramo rižoto od prejšnjega dne )
 3 jedilne žlice drobnjaka
 1 srednje velik korenček
 ½ čajna žlička morske soli
 ½ čajna žlička mletega popra mix
Posip
 100 g koruzne moke
Cvrtje
 500 ml sončničnega olja za cvrtje

Postopek

1

Ocvrta rižota je odlično "reciklirano" kosilo, ki ga lahko pripravimo iz rižote z jurčki ali drugimi gobicami.

20230628 081513

2

Rižoti dodamo nariban korenček, drobnjak, sol in poper. Premešamo.

20230628 081728

3

Dodamo koruzno moko in ponovno premešamo.

20230628 081916

4

Delovno površino posujemo s koruzno moko in zgnetemo v rahlo testo.

20230628 082157

5

Testo razvaljamo na debelino 10 cm in izrežemo z modeli.

20230628 083546

6

Odlagamo na pomokano podlago.

20230628 084012

7

Olje segrejemo na 170 stopinj in vanj potopimo izrezane obročke.

20230628 084052

8

Cvremo do zlato rjave skorjice. Odlagamo na papirnate serviete, da se olje odteče. Postrežemo s skledo sveže solate.

20230628 090805

Kategorija

Sestavine

za 2 osebi
 400 g rižote z jurčki ( recikliramo rižoto od prejšnjega dne )
 3 jedilne žlice drobnjaka
 1 srednje velik korenček
 ½ čajna žlička morske soli
 ½ čajna žlička mletega popra mix
Posip
 100 g koruzne moke
Cvrtje
 500 ml sončničnega olja za cvrtje

Postopek

1

Ocvrta rižota je odlično "reciklirano" kosilo, ki ga lahko pripravimo iz rižote z jurčki ali drugimi gobicami.

20230628 081513

2

Rižoti dodamo nariban korenček, drobnjak, sol in poper. Premešamo.

20230628 081728

3

Dodamo koruzno moko in ponovno premešamo.

20230628 081916

4

Delovno površino posujemo s koruzno moko in zgnetemo v rahlo testo.

20230628 082157

5

Testo razvaljamo na debelino 10 cm in izrežemo z modeli.

20230628 083546

6

Odlagamo na pomokano podlago.

20230628 084012

7

Olje segrejemo na 170 stopinj in vanj potopimo izrezane obročke.

20230628 084052

8

Cvremo do zlato rjave skorjice. Odlagamo na papirnate serviete, da se olje odteče. Postrežemo s skledo sveže solate.

20230628 090805

Notes

Ocvrta rižota z jurčki in drobnjakom
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.