
Sestavine
za 2 osebi
1,50 l jušne osnove ali vode
300 g svinjskega mesa brez maščobe
200 g mix zelenjave s korenjem
100 g graha
100 g ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
100 g narezanih šampinjonov
2 krompirja
2 lovorjeva lista
1 mala bučka
sol po okusu
poper po okusu
Jušna osnova
1,50 l vode
Postopek
Priprava jušne osnove
1
Vodo zavremo in vanjo dodamo domačo jušno osnovo. Pustimo, da prevre.
2
V lonec prilijemo vodo ali jušno osnovo. Dodamo vso zelenjavo, ocvrto čebulo in suho začimbo.
3
Dodamo še na kolobarje narezane šampinjone in na kocke narezane bučko in krompir.
4
Meso narežemo na kocke in dodamo k zelenjavi. Dodamo še mokro začimbno mešanico, sol in poper.
5
Kuhamo na nizkem ognju 40 minut. Na koncu kuhanja dodamo drobnjak.
6
Premešamo in pustimo pokrito 5 minut, da se sestavine med seboj povežejo.
7
Postrežemo s sveže pečenim kruhom ali palačinkami z lešniki.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 2 osebi
1,50 l jušne osnove ali vode
300 g svinjskega mesa brez maščobe
200 g mix zelenjave s korenjem
100 g graha
100 g ocvrte čebule ali 1 mala glava sveže čebule
100 g narezanih šampinjonov
2 krompirja
2 lovorjeva lista
1 mala bučka
sol po okusu
poper po okusu
Jušna osnova
1,50 l vode