Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in naribano lupino pomaranče penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Primešamo moko s pecilnim praškom.
Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na več delov za lažje polnjenje v strojček. Testo pustimo počivati 30 minut.
Skozi strojček za izdelavo meter keksov oblikujemo poljubno dolžino piškotov.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo za peko.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo po vrhu zlatorjavo barvo.
Pečene ohladimo na pekaču.
Jedilno čokolado raztopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in zmešamo v gladko svilnato zmes. V kolikor je preliv pregost dodamo še maslo.
Pečene in ohlajene piškoti namažemo z marelično marmelado, jih zlepimo in iz vsake strani pomočimo v čokoladno zmes in kokosove kosmiče.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in naribano lupino pomaranče penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.
Primešamo moko s pecilnim praškom.
Z mešalnikom grobo zmešamo.
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Testo razdelimo na več delov za lažje polnjenje v strojček. Testo pustimo počivati 30 minut.
Skozi strojček za izdelavo meter keksov oblikujemo poljubno dolžino piškotov.
Odlagamo na pekač s silikonsko podlogo za peko.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo po vrhu zlatorjavo barvo.
Pečene ohladimo na pekaču.
Jedilno čokolado raztopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in zmešamo v gladko svilnato zmes. V kolikor je preliv pregost dodamo še maslo.
Pečene in ohlajene piškoti namažemo z marelično marmelado, jih zlepimo in iz vsake strani pomočimo v čokoladno zmes in kokosove kosmiče.