Meter keksi z marmelado

Deli objavo:
  • 988
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    989
    Delitev

Meter keksi z marmelado

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

Testo
 250 g gladke moke T500
 250 g ostre moke T400
 250 g masla
 150 g sladkorja v prahu
 10 g pecilnega praška
 2 jajci
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pomaranča - naribana lupina
Preliv
 200 g stopljene jedilne čokolade
 150 masla
 100 g kokosove mokekosmiči
Polnilo
 1 čajna žlička ruma

Postopek

1

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in naribano lupino pomarance penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor vanili lupina maslo

2

Primešamo moko s pecilnim praškom.

3 moka pecilni

3

Z mešalnikom grobo zmešamo.

5 grobo zmešamo

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo in pustimo počivati 30 minut.

5 zgnetemo gladko testo razdelimo

5

Skozi strojček za izdelavo meter keksov oblikujemo poljubno dolžino piškotov.

5 pripravimo.stojcek

6

Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

6 odlagamo peki papir

7

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo po vrhu zlatorjavo barvo. Pečene ohladimo.

7 pecene ohladimo

Preliv
8

Jedilno čokolado raztopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in zmešamo v gladko svilnato zmes. V kolikor je preliv pregost dodamo še maslo.

6 preliv cokolada maslo mleko

9

Pečene in ohlajene piškoti namažemo z marelično marmelado, jih zlepimo in iz vsake strani pomočimo v čokoladno zmes in kokosove kosmiče.

Kategorija

Sestavine

Testo
 250 g gladke moke T500
 250 g ostre moke T400
 250 g masla
 150 g sladkorja v prahu
 10 g pecilnega praška
 2 jajci
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pomaranča - naribana lupina
Preliv
 200 g stopljene jedilne čokolade
 150 masla
 100 g kokosove mokekosmiči
Polnilo
 1 čajna žlička ruma

Postopek

1

Jajca, sladkor, vanilijev sladkor in naribano lupino pomarance penasto zmešamo. Dodamo maslo in zmešamo v gladko zmes.

1 jajca sladkor vanili lupina maslo

2

Primešamo moko s pecilnim praškom.

3 moka pecilni

3

Z mešalnikom grobo zmešamo.

5 grobo zmešamo

4

Na delovni površini zgnetemo v gladko testo in pustimo počivati 30 minut.

5 zgnetemo gladko testo razdelimo

5

Skozi strojček za izdelavo meter keksov oblikujemo poljubno dolžino piškotov.

5 pripravimo.stojcek

6

Odlagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

6 odlagamo peki papir

7

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo po vrhu zlatorjavo barvo. Pečene ohladimo.

7 pecene ohladimo

Preliv
8

Jedilno čokolado raztopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Primešamo maslo in zmešamo v gladko svilnato zmes. V kolikor je preliv pregost dodamo še maslo.

6 preliv cokolada maslo mleko

9

Pečene in ohlajene piškoti namažemo z marelično marmelado, jih zlepimo in iz vsake strani pomočimo v čokoladno zmes in kokosove kosmiče.

Meter keksi z marmelado

Deli objavo:
  • 988
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  •  
    989
    Delitev