Sestavine
Postopek
Naberemo vejice bezgovih jagod.
Očistimo jih pecljev in zelenih jagod.
Dolijemo vodo in dodamo sladkor. Premešamo.
Zavremo. In pustimo vreti 15 minut.
Spasiramo.
Odcedimo skozi gosto cedilko.
Ponovno precedimo.
Ponovno precedimo in pustimo, da sirup zavre in dodamo limonin sok.
Napolnimo steklenice in jih zadelamo z zamaški. Ohladimo in hranimo v temen in hladen prostor.
Lastnosti in uporaba: Sirup iz bezgovih jagod uporabljamo kot pomoč pri prehladnih dneh. Je bogat z vitamini A, B, B1, B2, C, E in železom.
Deluje odvajalno, čisti in pomirja želodec in pomaga pri izločanju vode iz telesa. Uživanje bezgovega soka lahko pripomore k dvigu odpornosti telesa in pomaga pri dobrem počutju.
Bezgov sirup mešamo z vodo ali ga uživamo samostojno.
Bezgovih jagod ne uživamo surovih. Uživamo le pripravljene čaje, sirupe, marmelada, sokove ...
Sestavine
Postopek
Naberemo vejice bezgovih jagod.
Očistimo jih pecljev in zelenih jagod.
Dolijemo vodo in dodamo sladkor. Premešamo.
Zavremo. In pustimo vreti 15 minut.
Spasiramo.
Odcedimo skozi gosto cedilko.
Ponovno precedimo.
Ponovno precedimo in pustimo, da sirup zavre in dodamo limonin sok.
Napolnimo steklenice in jih zadelamo z zamaški. Ohladimo in hranimo v temen in hladen prostor.
Lastnosti in uporaba: Sirup iz bezgovih jagod uporabljamo kot pomoč pri prehladnih dneh. Je bogat z vitamini A, B, B1, B2, C, E in železom.
Deluje odvajalno, čisti in pomirja želodec in pomaga pri izločanju vode iz telesa. Uživanje bezgovega soka lahko pripomore k dvigu odpornosti telesa in pomaga pri dobrem počutju.
Bezgov sirup mešamo z vodo ali ga uživamo samostojno.
Bezgovih jagod ne uživamo surovih. Uživamo le pripravljene čaje, sirupe, marmelada, sokove ...