
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Prilijemo vodo in ponovno premešamo. Dodamo olje in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo naoljimo in pokrijemo. Pustimo počivati 45 minut.
Namig: V kolikor je zmes suha, dodajamo po občutki vodo in na koncu olje.
Obe skuti zmešamo, dodamo sladkor in jajca ter drobno sesekljani pehtran. Temeljito premešamo.
Rjuho pomokamo in pripravljeno testo razvaljamo na debelino 2 mm (lahko ga tudi razvlečemo).
Po pripravljenem testu razdelimo nadev.
Enakomerno razmažemo.
S pomočjo rjuhe zavijemo testo.
Razrežemo na poljubne dele.
Namig:Vzamemo mali krožnik in ga z robom namočimo v moko. S tako pripravljenim krožnikom razrežemo štruklje na poljubne kose.
Razrezane štruklje odložimo na krožnik.
Vodi dodamo sol in zavremo.
Ko voda zavre, vanjo previdno potopimo štruklje.
Ko voda zavre, kuhamo 20 minut.
Kuhane štruklje lahko postrežemo v juhi.
Namig: Po želji lahko kuhane štruklje zabelimo s stopljeno domačo mast z ocvirki.
Maslo stopimo in v njem prepražimo drobtine s sladkorjem. Preliv je pripravljen, ko dobi lepo zlato rjavo barvo.
Pripravljen preliv prelijemo čez štruklje in postrežemo.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Prilijemo vodo in ponovno premešamo. Dodamo olje in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo naoljimo in pokrijemo. Pustimo počivati 45 minut.
Namig: V kolikor je zmes suha, dodajamo po občutki vodo in na koncu olje.
Obe skuti zmešamo, dodamo sladkor in jajca ter drobno sesekljani pehtran. Temeljito premešamo.
Rjuho pomokamo in pripravljeno testo razvaljamo na debelino 2 mm (lahko ga tudi razvlečemo).
Po pripravljenem testu razdelimo nadev.
Enakomerno razmažemo.
S pomočjo rjuhe zavijemo testo.
Razrežemo na poljubne dele.
Namig:Vzamemo mali krožnik in ga z robom namočimo v moko. S tako pripravljenim krožnikom razrežemo štruklje na poljubne kose.
Razrezane štruklje odložimo na krožnik.
Vodi dodamo sol in zavremo.
Ko voda zavre, vanjo previdno potopimo štruklje.
Ko voda zavre, kuhamo 20 minut.
Kuhane štruklje lahko postrežemo v juhi.
Namig: Po želji lahko kuhane štruklje zabelimo s stopljeno domačo mast z ocvirki.
Maslo stopimo in v njem prepražimo drobtine s sladkorjem. Preliv je pripravljen, ko dobi lepo zlato rjavo barvo.
Pripravljen preliv prelijemo čez štruklje in postrežemo.