0

Pehtranovi štruklji


Pehtranovi struklji 2
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

za 4 osebe
 450 g gladke moke T500
 250 ml vode
 120 ml sončničnega olja
 10 g soli
Nadev
 100 g pasirane skute
 500 g nepasirane skute
 50 g sladkorja
 1 jajce
 šopek svežega pehtrana - drobno sesekljanega
Preliv
 50 g masla
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 1 čajna žlička sladkorja
Ostalo
 2 l vode
 1 čajna žlička soli
 ostra moka za valjanje

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Prilijemo vodo in ponovno premešamo. Dodamo olje in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo naoljimo in pokrijemo. Pustimo počivati 45 minut.

Namig: V kolikor je zmes suha, dodajamo po občutki vodo in na koncu olje.

20230408 110000

Priprava nadeva
2

Obe skuti zmešamo, dodamo sladkor in jajca ter drobno sesekljani pehtran. Temeljito premešamo.

20230408 105931

3

Rjuho pomokamo in pripravljeno testo razvaljamo na debelino 2 mm (lahko ga tudi razvlečemo).

20230408 110339

4

Po pripravljenem testu razdelimo nadev.

20230408 110507

5

Enakomerno razmažemo.

20230408 110716

6

S pomočjo rjuhe zavijemo testo.

20230408 110814

7

Razrežemo na poljubne dele.

Namig:Vzamemo mali krožnik in ga z robom namočimo v moko. S tako pripravljenim krožnikom razrežemo štruklje na poljubne kose.

20230408 110948

8

Razrezane štruklje odložimo na krožnik.

20230408 111132

9

Vodi dodamo sol in zavremo.

20230408 111159

10

Ko voda zavre, vanjo previdno potopimo štruklje.

20230408 111327

11

Ko voda zavre, kuhamo 20 minut.

20230408 114603

12

Kuhane štruklje lahko postrežemo v juhi.

Namig: Po želji lahko kuhane štruklje zabelimo s stopljeno domačo mast z ocvirki.

20230408 115157

Preliv
13

Maslo stopimo in v njem prepražimo drobtine s sladkorjem. Preliv je pripravljen, ko dobi lepo zlato rjavo barvo.

20230408 115633

14

Pripravljen preliv prelijemo čez štruklje in postrežemo.

20230408 115826

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 450 g gladke moke T500
 250 ml vode
 120 ml sončničnega olja
 10 g soli
Nadev
 100 g pasirane skute
 500 g nepasirane skute
 50 g sladkorja
 1 jajce
 šopek svežega pehtrana - drobno sesekljanega
Preliv
 50 g masla
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 1 čajna žlička sladkorja
Ostalo
 2 l vode
 1 čajna žlička soli
 ostra moka za valjanje

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Prilijemo vodo in ponovno premešamo. Dodamo olje in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo naoljimo in pokrijemo. Pustimo počivati 45 minut.

Namig: V kolikor je zmes suha, dodajamo po občutki vodo in na koncu olje.

20230408 110000

Priprava nadeva
2

Obe skuti zmešamo, dodamo sladkor in jajca ter drobno sesekljani pehtran. Temeljito premešamo.

20230408 105931

3

Rjuho pomokamo in pripravljeno testo razvaljamo na debelino 2 mm (lahko ga tudi razvlečemo).

20230408 110339

4

Po pripravljenem testu razdelimo nadev.

20230408 110507

5

Enakomerno razmažemo.

20230408 110716

6

S pomočjo rjuhe zavijemo testo.

20230408 110814

7

Razrežemo na poljubne dele.

Namig:Vzamemo mali krožnik in ga z robom namočimo v moko. S tako pripravljenim krožnikom razrežemo štruklje na poljubne kose.

20230408 110948

8

Razrezane štruklje odložimo na krožnik.

20230408 111132

9

Vodi dodamo sol in zavremo.

20230408 111159

10

Ko voda zavre, vanjo previdno potopimo štruklje.

20230408 111327

11

Ko voda zavre, kuhamo 20 minut.

20230408 114603

12

Kuhane štruklje lahko postrežemo v juhi.

Namig: Po želji lahko kuhane štruklje zabelimo s stopljeno domačo mast z ocvirki.

20230408 115157

Preliv
13

Maslo stopimo in v njem prepražimo drobtine s sladkorjem. Preliv je pripravljen, ko dobi lepo zlato rjavo barvo.

20230408 115633

14

Pripravljen preliv prelijemo čez štruklje in postrežemo.

20230408 115826

Pehtranovi štruklji

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO