Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 100 ml mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajati
15 minut.
Penasto zmešamo sladkor z rumenjaki in ostalimi sestavinami. Prilijemo h kvasu, premešamo in zgnetemo v gladko testo.
Pokrijemo in pustimo vzhajati cca. 40 minut.
Na pomokani površini testo razvaljamo na debelino 5 mm in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike. Pokrijemo z rjuho in ponovno pustimo vzhajati cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.
V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do 170 stopinj. Preverimo s kuhalnico tako, da pomočimo ročaj v olje, ko se okrog ročaja delajo mehurčki je olje dovolj vroče. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo stran ne pokrivamo. Cvrtje prilagodimo svoji kuhinjski plošči.
Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g).
Sestavine
Postopek
V moko, ki smo ji primešali sol, naredimo jamico. V 100 ml mleka z žlicko sladkorja raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajati
15 minut.
Penasto zmešamo sladkor z rumenjaki in ostalimi sestavinami. Prilijemo h kvasu, premešamo in zgnetemo v gladko testo.
Pokrijemo in pustimo vzhajati cca. 40 minut.
Na pomokani površini testo razvaljamo na debelino 5 mm in narežemo na poljubne kvadrate ali trikotnike. Pokrijemo z rjuho in ponovno pustimo vzhajati cca. 30 minut (da se podvojijo). Temperatura v prostoru 22 stopinj, brez prepiha.
V ponev dolijemo olje in ga segrejemo do 170 stopinj. Preverimo s kuhalnico tako, da pomočimo ročaj v olje, ko se okrog ročaja delajo mehurčki je olje dovolj vroče. Cvremo cca. 4 minute na vsaki strani. Prvo stran v pokriti ponvi, drugo stran ne pokrivamo. Cvrtje prilagodimo svoji kuhinjski plošči.
Odcedimo in polagamo na površino, obloženo s papirnatimi brisačami. Ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig: Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (cca. 50 g).