Buhteljni z rumom

Deli objavo:
  • 81
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    81
    Delitev

Buhteljn

Količina1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas3 h

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke
 200 ml mlačnega mleka
 50 g masla
 30 g svežega kvasa
 5 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice ruma
 3 rumenjake
 3 g soli
 1 vanilijev sladkor
 1 lupina 1 bio limone
Nadev
 300 g marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 1 rumenjak za premaz

Postopek

1

V moko naredimo jamico. V mleku, ki smo mu dodali žličko sladkorja, raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake, ki smo jih predhodno penasto zmešali z maslom in rumom. Zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati cca. 45 minut.

testo

2

Testo na pomokani površini razvaljamo na 1 cm debeline, razrežemo na kvadrate (6 x 6 cm) in na vsako kocko dodamo polovico velike žlice marmelade. Oblikujemo v kroglice in polagamo v pekač obložen s peki papirjem. Namažemo jih z rumenjakom ter jih pustimo ponovno vzhajati cca. 30 minut.

3

Segrejemo pečico na 180 stopinj, ventilatorska 160, plinska na stopnjo 2-3 (odvisno od pečice). Pečemo cca. 40 minut do lepe zlatorjave barve. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot. Lahko izločimo jajca in dodamo več masla - 1 veliko žlico. Želim vam obilo užitkov. 

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke
 200 ml mlačnega mleka
 50 g masla
 30 g svežega kvasa
 5 jedilne žlice sladkorja
 3 jedilne žlice ruma
 3 rumenjake
 3 g soli
 1 vanilijev sladkor
 1 lupina 1 bio limone
Nadev
 300 g marmelade
 1 jedilna žlica ruma
 1 rumenjak za premaz

Postopek

1

V moko naredimo jamico. V mleku, ki smo mu dodali žličko sladkorja, raztopimo kvas in prilijemo v moko. Kvas pustimo vzhajat in nato dodamo sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake, ki smo jih predhodno penasto zmešali z maslom in rumom. Zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajati cca. 45 minut.

testo

2

Testo na pomokani površini razvaljamo na 1 cm debeline, razrežemo na kvadrate (6 x 6 cm) in na vsako kocko dodamo polovico velike žlice marmelade. Oblikujemo v kroglice in polagamo v pekač obložen s peki papirjem. Namažemo jih z rumenjakom ter jih pustimo ponovno vzhajati cca. 30 minut.

3

Segrejemo pečico na 180 stopinj, ventilatorska 160, plinska na stopnjo 2-3 (odvisno od pečice). Pečemo cca. 40 minut do lepe zlatorjave barve. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

Namig: Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot. Lahko izločimo jajca in dodamo več masla - 1 veliko žlico. Želim vam obilo užitkov. 

Buhteljni z rumom

Deli objavo:
  • 81
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    81
    Delitev