0

Buhteljni z marmelado in rumom

Deli recept:

Buhteljn
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupni čas3 h 22 min

Sestavine

Okrogli pekač premera 30 - 32 cm
 500 g gladke moke T500
 200 ml toplega mleka - po potrebi več
 50 g zmehčanega masla
 30 g svežega kvasa
 5 jedilnih žlic sladkorja - zvrhane
 3 jedilne žlice ruma
 3 rumenjake
 3 g soli
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina
Nadev in premaz
 1 jedilna žlica ruma
 1 rumenjak za premaz

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredino naredimo jamico. V toplem mleku raztopimo sladkor in kvas. Prilijemo v jamico moke. Pustimo vzhajati 15 minut.

1 moka kvas voda

2

Dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 45 minut, oziroma tako dolgo, da je posoda polna.

Namig:
Čas vzhajanja je odvisen od toplote v prostoru.

testo

3

Testo na pomokani površini razvaljamo na 5 mm debeline, razrežemo na kvadrate (6 x 6 cm) in na vsako kocko dodamo polovico velike žlice marmelade.

10 svetlo razvaljamo

4

Oblikujemo v kroglice in polagamo v pekač obložen s peki papirjem. Namažemo jih z rumenjakom ter jih pustimo ponovno vzhajati cca. 30 minut.

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 40 minut do lepe zlatorjave barve. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Peko prilagodimo pečici.

Namig: Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot. Lahko izločimo jajca in dodamo več masla - 1 veliko žlico. Želim vam obilo užitkov. 

Sestavine

Okrogli pekač premera 30 - 32 cm
 500 g gladke moke T500
 200 ml toplega mleka - po potrebi več
 50 g zmehčanega masla
 30 g svežega kvasa
 5 jedilnih žlic sladkorja - zvrhane
 3 jedilne žlice ruma
 3 rumenjake
 3 g soli
 1 vanilijev sladkor
 1 limona - samo lupina
Nadev in premaz
 1 jedilna žlica ruma
 1 rumenjak za premaz

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Na sredino naredimo jamico. V toplem mleku raztopimo sladkor in kvas. Prilijemo v jamico moke. Pustimo vzhajati 15 minut.

1 moka kvas voda

2

Dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 45 minut, oziroma tako dolgo, da je posoda polna.

Namig:
Čas vzhajanja je odvisen od toplote v prostoru.

testo

3

Testo na pomokani površini razvaljamo na 5 mm debeline, razrežemo na kvadrate (6 x 6 cm) in na vsako kocko dodamo polovico velike žlice marmelade.

10 svetlo razvaljamo

4

Oblikujemo v kroglice in polagamo v pekač obložen s peki papirjem. Namažemo jih z rumenjakom ter jih pustimo ponovno vzhajati cca. 30 minut.

5

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 40 minut do lepe zlatorjave barve. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu. Peko prilagodimo pečici.

Namig: Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot. Lahko izločimo jajca in dodamo več masla - 1 veliko žlico. Želim vam obilo užitkov. 

Notes

Buhteljni z marmelado in rumom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO