Makove štručke

Deli objavo:
  • 581
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    581
    Delitev

Količina1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

 1 kg gladke moke T500
 500 ml mleka - po potrebi več
 125 g stopljenega masla
 3 jedilne žlice sladkorja
 30 g svežega kvasa
 1 ščep soli
 1 jedilna žlica masla (premaz)
 mleta makova semena

Postopek

1

Pripravimo kvasni nastavek iz mleka, sladkorja in kvasa. Dolijemo v moko, ki smo ji primešali kvas. Dodamo še ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajat cca. 20 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

2

Iz testa oblikujemo dolge svaljke. Iz treh delov spletemo kito in premažemo z maslom ter pomočimo v mak. Na pekaču obloženem s peki papirjem jih pustimo makove vzhajat cca. 20 minut.

3

Pečemo v ogreti pečici na temperaturi 180 stopinj 20 minut. Pečenje prilagodite pečici.

Sestavine

 1 kg gladke moke T500
 500 ml mleka - po potrebi več
 125 g stopljenega masla
 3 jedilne žlice sladkorja
 30 g svežega kvasa
 1 ščep soli
 1 jedilna žlica masla (premaz)
 mleta makova semena

Postopek

1

Pripravimo kvasni nastavek iz mleka, sladkorja in kvasa. Dolijemo v moko, ki smo ji primešali kvas. Dodamo še ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajat cca. 20 minut.

5 zgnetemo vzhajamo

2

Iz testa oblikujemo dolge svaljke. Iz treh delov spletemo kito in premažemo z maslom ter pomočimo v mak. Na pekaču obloženem s peki papirjem jih pustimo makove vzhajat cca. 20 minut.

3

Pečemo v ogreti pečici na temperaturi 180 stopinj 20 minut. Pečenje prilagodite pečici.

Makove štručke

Deli objavo:
  • 581
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    581
    Delitev