Sestavine
Postopek
V moko naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prilijemo toplo mleko in narahlo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in namočene rozine z rumom. Zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajat cca. 45 minut.
Na pomokani površini testo narežemo na težo 5 g in iz njih delamo dolge svaljke. Iz treh delov pletemo kito.
Polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Namažemo jih z razžvrkljanim jajcem. Ponovno pustimo vzhajati 45 minut.
Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj cca. 40 minut oziroma do lepe zlatorjave barve. Peko prilagodimo pečici. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig: Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot. Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (2 jedilni žlici).
Opomba:V kolikor je prostor topel, se čas vzhajanja skrajša.
Sestavine
Postopek
V moko naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Prilijemo toplo mleko in narahlo premešamo. Pustimo vzhajati 15 minut.
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo, dodamo olje in namočene rozine z rumom. Zgnetemo v gladko testo in pustimo vzhajat cca. 45 minut.
Na pomokani površini testo narežemo na težo 5 g in iz njih delamo dolge svaljke. Iz treh delov pletemo kito.
Polagamo na pekač obložen s peki papirjem. Namažemo jih z razžvrkljanim jajcem. Ponovno pustimo vzhajati 45 minut.
Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj cca. 40 minut oziroma do lepe zlatorjave barve. Peko prilagodimo pečici. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Namig: Vse sestavine lahko namesto vas zmeša kuhinjski robot. Lahko izločimo jajca in povečamo količino masla (2 jedilni žlici).
Opomba:V kolikor je prostor topel, se čas vzhajanja skrajša.