Mlečni kruh z rozinami


Mlecni kruh z rozinami
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas2 h 30 min

Sestavine

Testo
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 500 ml toplega mleka
 150 g zmehčanega masla
 200 g rozin (namočene v 50 ml ruma)
 150 g sladkorja
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
 rum od namočenih rozin
Premaz
 1 rumenjak za premaz
 moka za delovno površino

Postopek

1

Moko presejemo, dodamo sol, premešamo in vsujemo v posodo. Na sredino naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in čez prelijemo 1 dcl toplega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja. Sladkor in vanilijev sladkor stepemo z jajcem. Dolijemo k vzhajanemu kvasu. Dodamo zmehčano maslo, preostanek mleka ter rozine z rumom.

1.moka mleko kvas

2

Zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati ca. 45 minut. V kolikor je testo lepljivo postopoma pri gnetenju dodajamo moko.

Namig:
Testo je mehko, zato je pečen kruh puhast.

5. ..zgnetemo v gladko testo.in ga ne vzhajamo

3

Na delovni površini oblikujemo testo v štruco in jo položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Po sredini naredimo nekaj zarez premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati ca. 30 minut.

20190407 042840

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 35 minut več ali manj, odvisno od pečice. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.

Namig: Namesto jajc dodamo lahko več masla (ca. 2 veliki žlici). Čas vzhanja je odvisen od toplote v prostoru. Topleje je, prej vzhaja in s tem porabimo manj časa do dokončanja peke.

20190407 045809

Sestavine

Testo
 1 kg namenske moke za kvašeno testo
 500 ml toplega mleka
 150 g zmehčanega masla
 200 g rozin (namočene v 50 ml ruma)
 150 g sladkorja
 1 jajce
 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 1 kocka svežega kvasa
 1 ščep soli
 rum od namočenih rozin
Premaz
 1 rumenjak za premaz
 moka za delovno površino

Postopek

1

Moko presejemo, dodamo sol, premešamo in vsujemo v posodo. Na sredino naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in čez prelijemo 1 dcl toplega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja. Sladkor in vanilijev sladkor stepemo z jajcem. Dolijemo k vzhajanemu kvasu. Dodamo zmehčano maslo, preostanek mleka ter rozine z rumom.

1.moka mleko kvas

2

Zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati ca. 45 minut. V kolikor je testo lepljivo postopoma pri gnetenju dodajamo moko.

Namig:
Testo je mehko, zato je pečen kruh puhast.

5. ..zgnetemo v gladko testo.in ga ne vzhajamo

3

Na delovni površini oblikujemo testo v štruco in jo položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Po sredini naredimo nekaj zarez premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati ca. 30 minut.

20190407 042840

4

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 35 minut več ali manj, odvisno od pečice. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.

Namig: Namesto jajc dodamo lahko več masla (ca. 2 veliki žlici). Čas vzhanja je odvisen od toplote v prostoru. Topleje je, prej vzhaja in s tem porabimo manj časa do dokončanja peke.

20190407 045809

Mlečni kruh z rozinami

error: Vsebina je avtorsko zaščitena.
0
    0
    KOŠARICA
    Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
    knjizica receptov popup