
Sestavine
Postopek
Moko presejemo, dodamo sol, premešamo in vsujemo v posodo. Na sredino naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in čez prelijemo 1 dcl toplega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja. Sladkor in vanilijev sladkor stepemo z jajcem. Dolijemo k vzhajanemu kvasu. Dodamo zmehčano maslo, preostanek mleka ter rozine z rumom.
Zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati ca. 45 minut. V kolikor je testo lepljivo postopoma pri gnetenju dodajamo moko.
Namig:
Testo je mehko, zato je pečen kruh puhast.
Na delovni površini oblikujemo testo v štruco in jo položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Po sredini naredimo nekaj zarez premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati ca. 30 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 35 minut več ali manj, odvisno od pečice. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.
Namig: Namesto jajc dodamo lahko več masla (ca. 2 veliki žlici). Čas vzhanja je odvisen od toplote v prostoru. Topleje je, prej vzhaja in s tem porabimo manj časa do dokončanja peke.
Sestavine
Postopek
Moko presejemo, dodamo sol, premešamo in vsujemo v posodo. Na sredino naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas in čez prelijemo 1 dcl toplega mleka. Pustimo, da kvas vzhaja. Sladkor in vanilijev sladkor stepemo z jajcem. Dolijemo k vzhajanemu kvasu. Dodamo zmehčano maslo, preostanek mleka ter rozine z rumom.
Zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajati ca. 45 minut. V kolikor je testo lepljivo postopoma pri gnetenju dodajamo moko.
Namig:
Testo je mehko, zato je pečen kruh puhast.
Na delovni površini oblikujemo testo v štruco in jo položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem. Po sredini naredimo nekaj zarez premažemo z rumenjakom in pustimo vzhajati ca. 30 minut.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 35 minut več ali manj, odvisno od pečice. Pečena je, ko dobi lepo zlatorjavo barvo.
Namig: Namesto jajc dodamo lahko več masla (ca. 2 veliki žlici). Čas vzhanja je odvisen od toplote v prostoru. Topleje je, prej vzhaja in s tem porabimo manj časa do dokončanja peke.