
Sestavine
za 4 osebe
240 g moke brez glutena - univerzalno - po potrebi več
100 g masla
4 srednje debele krompirje
1 jajce
1 ščep soli
Ostalo
2 l vode - za kuhanje svaljkov
1 ščep soli
Postopek
1
Krompir skuhamo in pretlačimo. Dodamo moko, jajce in maslo ter z mešalnikom grobo zmešamo.
2
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo. Oblikujemo dolg svaljek
3
Razrežemo in oblikujemo male svaljke, ki jih razrežemo na kose. Oblikujemo kroglico.
4
Iz kroglic oblikujemo svaljke.
5
Vodo, ki smo ji dodali ščep soli zavremo. Vanjo dodamo svaljke in pustimo vreti 8 minut. Ko priplavajo na površje, so kuhani.
6
Kuhane svaljke odcedimo in operemo pod toplo vodo.
7
Svaljke lahko uporabimo kot prilogo k mesnim jedem.
8
Lahko jih samo povaljamo v omako in serviramo skledo sveže solate.
9
Pripravimo jih lahko tudi tako, da prepražimo krušne drobtine brez glutena na maslu in vanje povaljamo kuhane svaljke. Ponudimo s poljubnim kompotom.
KategorijaGlavne jedi, Jedi brez glutena, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 4 osebe
240 g moke brez glutena - univerzalno - po potrebi več
100 g masla
4 srednje debele krompirje
1 jajce
1 ščep soli
Ostalo
2 l vode - za kuhanje svaljkov
1 ščep soli