
Sestavine
za 4 osebe
100 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
100 g suhe začimbne mešanice
5 srednje debelih krompirjev
3 korenčke
3 lovorjeve liste
sol po okusu
poper po okusu
Jušna osnova
500 ml vode
Zgostitev
2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica moke
1 čajna žlička rdeče sladke paprike
Priloga
200 g širokih rezancev
600 ml vode
½ čajna žlička soli
Postopek
1
Krompir narežemo na večje kocke. Korenje na rezine. Dodamo ocvrto čebulo, lovorjeve liste, začimbe in zalijemo z jušno osnovo ali govejo juho, v kolikor nam ostane od prejšnjega dne. Kuhamo 10 minut.
2
Na maščobi prepražimo moko. Dodamo rdečo sladko papriko in mešamo tako dolgo, da dobimo zmes brez grudic.
3
Dolijemo h golažu in počasi kuhamo 30 minut.
4
Vodo osolimo in zavremo. Vanjo potopimo široke rezance. Pustimo, da prevrejo. Pokrijemo in pustimo počivati pokrite 30 minut.
Odcedimo in postrežemo.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
100 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
100 g suhe začimbne mešanice
5 srednje debelih krompirjev
3 korenčke
3 lovorjeve liste
sol po okusu
poper po okusu
Jušna osnova
500 ml vode
Zgostitev
2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
1 jedilna žlica moke
1 čajna žlička rdeče sladke paprike
Priloga
200 g širokih rezancev
600 ml vode
½ čajna žlička soli