0

Krompirjev golaž

Krompirjev golaz
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 4 osebe
 100 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
 100 g suhe začimbne mešanice
 5 srednje debelih krompirjev
 3 korenčke
 3 lovorjeve liste
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 3 jedilne žlice začimbne mešanice
 500 ml vode
Zgostitev
 2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
 1 jedilna žlica moke
 1 čajna žlička rdeče sladke paprike
Priloga
 200 g širokih rezancev
 600 ml vode
 ½ čajna žlička soli

Postopek

1

Krompir narežemo na večje kocke. Korenje na rezine. Dodamo ocvrto čebulo, lovorjeve liste, začimbe in zalijemo z jušno osnovo ali govejo juho, v kolikor nam ostane od prejšnjega dne. Kuhamo 10 minut.

krompir korenje lovor

2

Na maščobi prepražimo moko. Dodamo rdečo sladko papriko in mešamo tako dolgo, da dobimo zmes brez grudic.

olje moka paprika

3

Dolijemo h golažu in počasi kuhamo 30 minut.

prilijemo premesamo

4

Vodo osolimo in zavremo. Vanjo potopimo široke rezance. Pustimo, da prevrejo. Pokrijemo in pustimo počivati pokrite 30 minut.
Odcedimo in postrežemo.

Sestavine

za 4 osebe
 100 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
 100 g suhe začimbne mešanice
 5 srednje debelih krompirjev
 3 korenčke
 3 lovorjeve liste
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 3 jedilne žlice začimbne mešanice
 500 ml vode
Zgostitev
 2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
 1 jedilna žlica moke
 1 čajna žlička rdeče sladke paprike
Priloga
 200 g širokih rezancev
 600 ml vode
 ½ čajna žlička soli

Postopek

1

Krompir narežemo na večje kocke. Korenje na rezine. Dodamo ocvrto čebulo, lovorjeve liste, začimbe in zalijemo z jušno osnovo ali govejo juho, v kolikor nam ostane od prejšnjega dne. Kuhamo 10 minut.

krompir korenje lovor

2

Na maščobi prepražimo moko. Dodamo rdečo sladko papriko in mešamo tako dolgo, da dobimo zmes brez grudic.

olje moka paprika

3

Dolijemo h golažu in počasi kuhamo 30 minut.

prilijemo premesamo

4

Vodo osolimo in zavremo. Vanjo potopimo široke rezance. Pustimo, da prevrejo. Pokrijemo in pustimo počivati pokrite 30 minut.
Odcedimo in postrežemo.

Notes

Krompirjev golaž
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.