
Sestavine
250 g moke brez glutena
125 g sladkorja
125 g masla sobne temperature
1 jajce
1 čajna žlička sode bikarbone
1 nastrgana lupina bio limone
marmelada brez dodanega sladkorja - jagodna, marelična
Postopek
1
Sladkor in jajce penasto zmešamo.
2
Dodamo limonino lupino in maslo sobne temperature. Zmešamo v gladko zmes.
3
Primešamo moko s sodo bikarbono in grobo zmešamo z mešalnikom.
4
Zgneteno testo damo počivat za 30 minut v hladilnik.
Ko vzamemo testo iz hladilnika, ga pregnetemo.
5
Testo razvaljamo na pomokani površini na debelino 4 mm. Izrezujemo z poljubnimi modeli.
6
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 15 minut, odvisno od pečice. Vmes je potrebna kontrola barve piškotov
Zaradi izredne krhkosti pečene piškote ohladimo na pekaču.
7
Vsak piškot namažemo z marmelado ter ga pokrijemo z drugim piškotom (z odprtino).
8
Sestavljene piškote posujemo s sladkorjem v prahu.
KategorijaJedi brez glutena, Piškoti
Sestavine
250 g moke brez glutena
125 g sladkorja
125 g masla sobne temperature
1 jajce
1 čajna žlička sode bikarbone
1 nastrgana lupina bio limone
marmelada brez dodanega sladkorja - jagodna, marelična