
Sestavine
za 4 osebe
Zmes za palačinke
500 ml mleka
300 g gladke moke T500
3 jajca
1 ščep soli
½ čajne žličke pecilnega praška
Nadev
300 g svežih ali zamrznjenih gobic - narezane
1 velika glava sveže čebule
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
Posip za kanelone
100 g krušnih drobtin
50 g gladke moke T500
2 jajci
Maščoba za cvrtje
400 ml sončničnega olja ali druge maščobe
Postopek
1
Gobice narežemo na rezine in jih prepražimo z narezano čebulo. Dodamo vse ostale sestavine, zalijemo z jušno osnovo in dušimo do mehkega cca. 30 minut. Nadev ne sme biti tekoč.
2
Iz sestavin pripravimo zmes za palačinke in jih spečemo.
3
Na vsako palačinko premažemo pripravljen nadev, zvijemo in na koncu robove potlačimo na sredino.
4
Povaljamo jih v moko, jajce.
5
Nato še povaljamo v drobtine.
6
Olje segrejemo in ocvremo.
7
Odlagamo na papirnate brisače, da odteče odvečna maščoba. Postrežemo s skledo svežega motovilca ali solate.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 4 osebe
Zmes za palačinke
500 ml mleka
300 g gladke moke T500
3 jajca
1 ščep soli
½ čajne žličke pecilnega praška
Nadev
300 g svežih ali zamrznjenih gobic - narezane
1 velika glava sveže čebule
1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja
sol po okusu
poper po okusu
Posip za kanelone
100 g krušnih drobtin
50 g gladke moke T500
2 jajci
Maščoba za cvrtje
400 ml sončničnega olja ali druge maščobe