Sestavine
Postopek
Žemlje narežemo na kolobarje in jih prelijemo z jušno osnovo. Pustimo počivati 15 minut. V kolikor uporabimo suhe žemlje, čas namakanja podaljšamo.
Premešamo ali zmiksamo. V kolikor so žemlje popile vso jušno osnovo prilijemo več jušne osnove.
Dodamo delikatesni hren. V kolikor razpolagamo s svežim, dodamo naribanega.
Premešamo in dodamo začimbno mešanico. Dodamo sol in poper po svojem okusu in kuhamo na nizkem ognju 10 minut.
Premešamo in pustimo počivati 20 minut, da se sestavine med seboj povežejo.
Namig: Hrenov zos se odlično poda h praženemu krompirju z dodatkom govejega ali hrbtiščevega mesa.
Sestavine
Postopek
Žemlje narežemo na kolobarje in jih prelijemo z jušno osnovo. Pustimo počivati 15 minut. V kolikor uporabimo suhe žemlje, čas namakanja podaljšamo.
Premešamo ali zmiksamo. V kolikor so žemlje popile vso jušno osnovo prilijemo več jušne osnove.
Dodamo delikatesni hren. V kolikor razpolagamo s svežim, dodamo naribanega.
Premešamo in dodamo začimbno mešanico. Dodamo sol in poper po svojem okusu in kuhamo na nizkem ognju 10 minut.
Premešamo in pustimo počivati 20 minut, da se sestavine med seboj povežejo.
Namig: Hrenov zos se odlično poda h praženemu krompirju z dodatkom govejega ali hrbtiščevega mesa.