0

Enolončnica z jagnjetino

Deli recept:

Enoloncnica z jagnjetino
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave40 min

Sestavine

za 2 osebi
 1,50 l jušne osnove ali vode
 500 g pečene jagnjetine
 100 g pražene čebule
 1 korenček - narezan na rezine
 1 korenček - nariban
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica pšeničnega zdroba
 1 lovorjev list
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Jagnjetino popečemo in narežemo na kocke. Dodamo narezan fižol v slanici, peteršilj, korenje in ocvrto čebulo.

Dolijemo vročo jušno osnovo in kuhamo 35 minut.

20230503 091059

2

Dodamo poper in sol po okusu in posujemo s pšeničnim zdrobom ter dodamo domačo začimbno mešanico.

Pustimo da počasi vre še 10 minut. Pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.

20230503 091442

3

Postrežemo s sveže pečenim kruhom.

Namig: Enolončnica z jagnjetino je lahko tudi "reciklirana" jed. Pečeno jagnjetino recikliramo, v kolikor nam ostane od piknika. Odlična jed na žlico.

20230503 105028

Kategorija

Sestavine

za 2 osebi
 1,50 l jušne osnove ali vode
 500 g pečene jagnjetine
 100 g pražene čebule
 1 korenček - narezan na rezine
 1 korenček - nariban
 2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilna žlica pšeničnega zdroba
 1 lovorjev list
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Jagnjetino popečemo in narežemo na kocke. Dodamo narezan fižol v slanici, peteršilj, korenje in ocvrto čebulo.

Dolijemo vročo jušno osnovo in kuhamo 35 minut.

20230503 091059

2

Dodamo poper in sol po okusu in posujemo s pšeničnim zdrobom ter dodamo domačo začimbno mešanico.

Pustimo da počasi vre še 10 minut. Pokrijemo in pustimo počivati 5 minut.

20230503 091442

3

Postrežemo s sveže pečenim kruhom.

Namig: Enolončnica z jagnjetino je lahko tudi "reciklirana" jed. Pečeno jagnjetino recikliramo, v kolikor nam ostane od piknika. Odlična jed na žlico.

20230503 105028

Enolončnica z jagnjetino

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
error: Vsebina strani je avtorsko zaščitena.