
Sestavine
Postopek
K maščobi dodamo praženo čebulo, narezano korenje in sesekljan peteršilj. Premešamo in dodamo domačo začimbno mešanico, lovor in mleti luštrek. Zopet vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper. Pustimo, da vre 15 minut, dodamo zrezke, ki smo jih predhodno posuli z ostro moko. Vse ponovno premešamo in pustimo dušit na nizkem ognju 40 minut.
Po 30 minutah dodamo smetano za kuhanje, premešamo in pustimo, da se počasi dušijo še 10 minut. Vmes pazimo, da omaka ne povre in preverimo, če je jed dovolj slana, če ne, dodamo še začimbe po svojem okusu. Če se omaka zgosti, zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Zrezke v omaki pustimo pokrite 15 minut.
Med tem časom lahko pripravimo pražen krompir z drobnjakom.
Zraven se odlično prileže skleda domače solate z bučnimi semeni.
Lahko se prilogi izognemo in zrezke postrežemo rezino kruha z bučnimi semeni.
Namig: po kosilu se kot nalašč h kavici prileže jabolčna rezina.
Sestavine
Postopek
K maščobi dodamo praženo čebulo, narezano korenje in sesekljan peteršilj. Premešamo in dodamo domačo začimbno mešanico, lovor in mleti luštrek. Zopet vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper. Pustimo, da vre 15 minut, dodamo zrezke, ki smo jih predhodno posuli z ostro moko. Vse ponovno premešamo in pustimo dušit na nizkem ognju 40 minut.
Po 30 minutah dodamo smetano za kuhanje, premešamo in pustimo, da se počasi dušijo še 10 minut. Vmes pazimo, da omaka ne povre in preverimo, če je jed dovolj slana, če ne, dodamo še začimbe po svojem okusu. Če se omaka zgosti, zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Zrezke v omaki pustimo pokrite 15 minut.
Med tem časom lahko pripravimo pražen krompir z drobnjakom.
Zraven se odlično prileže skleda domače solate z bučnimi semeni.
Lahko se prilogi izognemo in zrezke postrežemo rezino kruha z bučnimi semeni.
Namig: po kosilu se kot nalašč h kavici prileže jabolčna rezina.