0

Goveji zrezki v čebulni omaki

Deli recept:

Goveji zrezki v čebulni omaki
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

Zrezki v omaki
 4 goveji zrezki
 300 g pražene čebule ali 2 večji glavi sveže čebule
 3 jedilne žlice olivnega olja
 2 korenja - narezana na kolobarje
 2 lovorjeva lista
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 čajna žlička mletega luštreka (lahko brez)
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 300 ml vode
Zgostitev
 3 jedilne žlice smetane za kuhanje
Priloga
 1 krompirja
 1 manjša glava čebule
 2 jedilni žlici olja
 1 jedilna žlica narezanega drobnjaka

Postopek

1

K maščobi dodamo praženo čebulo, narezano korenje in sesekljan peteršilj. Premešamo in dodamo domačo začimbno mešanico, lovor in mleti luštrek. Zopet vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper. Pustimo, da vre 15 minut, dodamo zrezke, ki smo jih predhodno posuli z ostro moko. Vse ponovno premešamo in pustimo dušit na nizkem ognju 40 minut.

2

Po 30 minutah dodamo smetano za kuhanje, premešamo in pustimo, da se počasi dušijo še 10 minut. Vmes pazimo, da omaka ne povre in preverimo, če je jed dovolj slana, če ne, dodamo še začimbe po svojem okusu. Če se omaka zgosti, zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Zrezke v omaki pustimo pokrite 15 minut.

3

Med tem časom lahko pripravimo pražen krompir z drobnjakom.

4

Zraven se odlično prileže skleda domače solate z bučnimi semeni.

5

Lahko se prilogi izognemo in zrezke postrežemo rezino kruha z bučnimi semeni.

6

Namig: po kosilu se kot nalašč h kavici prileže jabolčna rezina.

Jabolčna rezina

Kategorija

Sestavine

Zrezki v omaki
 4 goveji zrezki
 300 g pražene čebule ali 2 večji glavi sveže čebule
 3 jedilne žlice olivnega olja
 2 korenja - narezana na kolobarje
 2 lovorjeva lista
 1 jedilna žlica domače začimbne mešanice
 1 jedilni žlici sesekljanega peteršilja
 1 čajna žlička mletega luštreka (lahko brez)
 sol po okusu
 poper po okusu
Jušna osnova
 300 ml vode
Zgostitev
 3 jedilne žlice smetane za kuhanje
Priloga
 1 krompirja
 1 manjša glava čebule
 2 jedilni žlici olja
 1 jedilna žlica narezanega drobnjaka

Postopek

1

K maščobi dodamo praženo čebulo, narezano korenje in sesekljan peteršilj. Premešamo in dodamo domačo začimbno mešanico, lovor in mleti luštrek. Zopet vse dobro premešamo in zalijemo z jušno osnovo, dodamo sol in poper. Pustimo, da vre 15 minut, dodamo zrezke, ki smo jih predhodno posuli z ostro moko. Vse ponovno premešamo in pustimo dušit na nizkem ognju 40 minut.

2

Po 30 minutah dodamo smetano za kuhanje, premešamo in pustimo, da se počasi dušijo še 10 minut. Vmes pazimo, da omaka ne povre in preverimo, če je jed dovolj slana, če ne, dodamo še začimbe po svojem okusu. Če se omaka zgosti, zalivamo z jušno osnovo ali vodo. Zrezke v omaki pustimo pokrite 15 minut.

3

Med tem časom lahko pripravimo pražen krompir z drobnjakom.

4

Zraven se odlično prileže skleda domače solate z bučnimi semeni.

5

Lahko se prilogi izognemo in zrezke postrežemo rezino kruha z bučnimi semeni.

6

Namig: po kosilu se kot nalašč h kavici prileže jabolčna rezina.

Jabolčna rezina

Notes

Goveji zrezki v čebulni omaki

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.