Sestavine
Postopek
Kvas raztopimo v topli vodi in dolijemo k moki, ki smo ji primešali sol. Zgnetemo v gladko testo. Premažemo z oljem, pokrijemo in ga pustimo vzhajati 1 uro.
Testo razdelimo na enake dele.
Pekače namažemo z maslom. Z naoljenimi rokami testo porazdelimo po pekaču in premažemo z domačim kečapom, ki mu primešamo origano.
Po nadevu razdelimo na kocke narezano salamo, sir, gobice. Po želji pokapljamo s prelivom nacho in posujemo z origanom.
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Pečemo ca. 15 minut, odvisno od pečice. Če želimo dodati še jajce, to naredimo zadnjih 5 minut pečenja.
Namig:Najslajše pri domačih pizzah je to, da lahko dodajamo sestavine po navdihu in z razpoložljivostjo sestavin v domačem hladilniku. Prosto eksperimentirajte! 🙂
Sestavine
Postopek
Kvas raztopimo v topli vodi in dolijemo k moki, ki smo ji primešali sol. Zgnetemo v gladko testo. Premažemo z oljem, pokrijemo in ga pustimo vzhajati 1 uro.
Testo razdelimo na enake dele.
Pekače namažemo z maslom. Z naoljenimi rokami testo porazdelimo po pekaču in premažemo z domačim kečapom, ki mu primešamo origano.
Po nadevu razdelimo na kocke narezano salamo, sir, gobice. Po želji pokapljamo s prelivom nacho in posujemo z origanom.
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Pečemo ca. 15 minut, odvisno od pečice. Če želimo dodati še jajce, to naredimo zadnjih 5 minut pečenja.
Namig:Najslajše pri domačih pizzah je to, da lahko dodajamo sestavine po navdihu in z razpoložljivostjo sestavin v domačem hladilniku. Prosto eksperimentirajte! 🙂