Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Prilijemo vodo in ponovno premešamo. Dodamo olje in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo naoljimo in pokrijemo. Pustimo počivati 45 minut.
Namig: V kolikor je zmes suha, dodajamo po občutku vodo in na koncu olje.
Skuti dodamo sladkor, jajce in vanilijev sladkor. Premešamo.
Testo razvaljamo ali razvlečemo ter dodamo nadev.
Nadev enakomerno prežamemo in začnemo zavijati.
Zavijemo lahko kar s silikonsko podlogo za testo.
Štrukelj poravnamo. Pekače premažemo z maslom. Razrežemo in naložimo v pekač.
Kisli smetani dodamo jajca in sol. Premešamo v gladko zmes.
Prelijemo s prelivom.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 30 minut.. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo štruklji lepo zlatorjavo skorjico.
Ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Postrežemo kot sladico ali kot samostojno jed z jabolčnim kompotom ali svežo solato.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol in premešamo. Prilijemo vodo in ponovno premešamo. Dodamo olje in zgnetemo v gladko testo. Pripravljeno testo naoljimo in pokrijemo. Pustimo počivati 45 minut.
Namig: V kolikor je zmes suha, dodajamo po občutku vodo in na koncu olje.
Skuti dodamo sladkor, jajce in vanilijev sladkor. Premešamo.
Testo razvaljamo ali razvlečemo ter dodamo nadev.
Nadev enakomerno prežamemo in začnemo zavijati.
Zavijemo lahko kar s silikonsko podlogo za testo.
Štrukelj poravnamo. Pekače premažemo z maslom. Razrežemo in naložimo v pekač.
Kisli smetani dodamo jajca in sol. Premešamo v gladko zmes.
Prelijemo s prelivom.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 30 minut.. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo štruklji lepo zlatorjavo skorjico.
Ohladimo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Postrežemo kot sladico ali kot samostojno jed z jabolčnim kompotom ali svežo solato.