Domača pizza

Deli objavo:
  • 101
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    101
    Delitev

Domaca pizza

Količina4 Porcije
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

za 4 osebe
Testo
 500 g gladke moke T500
 200 ml tople vode
 50 ml olivega olja - po potrebi več
 ½ kocke svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
Nadev
 400 g pizza šunke ali druge salame
 400 g sira - nariban ali v lističih
 200 g šampinjonov - narezane na rezine
 origano - po okusu
 jajca - po želji
 nacho preliv - po želji
Ostalo
 stopljeno ali zmehčano masloza premaz pekača

Postopek

1

Kvas raztopimo v topli vodi in dolijemo k moki, ki smo ji primešali sol. Zgnetemo v gladko testo. Premažemo z oljem, pokrijemo in ga pustimo vzhajati 1 uro.

4 zgnetemo testo

2

Testo razdelimo na enake dele.

6 razdelimo

3

Pekače namažemo z maslom. Z naoljenimi rokami testo porazdelimo po pekaču in premažemo z domačim kečapom, ki mu primešamo origano.

4 premazemo

4

Po nadevu razdelimo na kocke narezano salamo, sir, gobice. Po želji pokapljamo s prelivom nacho in posujemo z origanom.

6 dodamo sir gobice omako

5

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Pečemo ca. 15 minut, odvisno od pečice. Če želimo dodati še jajce, to naredimo zadnjih 5 minut pečenja.

7 specemo

6

Namig:Najslajše pri domačih pizzah je to, da lahko dodajamo sestavine po navdihu in z razpoložljivostjo sestavin v domačem hladilniku. Prosto eksperimentirajte! 🙂

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
Testo
 500 g gladke moke T500
 200 ml tople vode
 50 ml olivega olja - po potrebi več
 ½ kocke svežega kvasa
 1 čajna žlička soli
Nadev
 400 g pizza šunke ali druge salame
 400 g sira - nariban ali v lističih
 200 g šampinjonov - narezane na rezine
 origano - po okusu
 jajca - po želji
 nacho preliv - po želji
Ostalo
 stopljeno ali zmehčano masloza premaz pekača

Postopek

1

Kvas raztopimo v topli vodi in dolijemo k moki, ki smo ji primešali sol. Zgnetemo v gladko testo. Premažemo z oljem, pokrijemo in ga pustimo vzhajati 1 uro.

4 zgnetemo testo

2

Testo razdelimo na enake dele.

6 razdelimo

3

Pekače namažemo z maslom. Z naoljenimi rokami testo porazdelimo po pekaču in premažemo z domačim kečapom, ki mu primešamo origano.

4 premazemo

4

Po nadevu razdelimo na kocke narezano salamo, sir, gobice. Po želji pokapljamo s prelivom nacho in posujemo z origanom.

6 dodamo sir gobice omako

5

Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo 250 stopinj. Pečemo ca. 15 minut, odvisno od pečice. Če želimo dodati še jajce, to naredimo zadnjih 5 minut pečenja.

7 specemo

6

Namig:Najslajše pri domačih pizzah je to, da lahko dodajamo sestavine po navdihu in z razpoložljivostjo sestavin v domačem hladilniku. Prosto eksperimentirajte! 🙂

Domača pizza

Deli objavo:
  • 101
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    101
    Delitev