Mesni zavitek s kislim zeljem in papriko

Deli objavo:

Mesni zavitek s kislim zeljem in papriko
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave40 minSkupni čas2 h

Recept je nastal v sodelovanju z DROGA dobrote

Sestavine

za 4 osebe
 500 g govejega mletega mesa
 80 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže
 4 stroki česna
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
 2 jedilni žlici stopljenega masla
 2 jedilni žlici začimbne mešanice - vegeta
 1 jajce
 sol po okusu
 poper po okusu
Testo
 200 g ostre moke T400
 120 ml tople vode - po potrebi več
 50 ml olivnega olja - po potrebi več
 1 jedilna žlica stopljenega masla za premaz in za namastitev pekača

Postopek

Priprava testa
1

Moko, sol in vodo zmešamo v kuhinjskem robotu. Postopoma dodajamo olivno olje.

20221108 131433

2

Zgneteno testo dodatno naoljimo in ga pustimo v pokriti posodi počivati 50 minut.

Namig: Testo lahko pripravimo en dan prej in ga hranimo v hladilniku v zaprti posodi.

20221108 131857

3

Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in oblikujemo hlebček.

20221108 135251

Mesni nadev
4

K mletemu mesu dodamo sesekljani peteršilj, česen, sol, poper, začimbno mešanico in pokapljamo z olivnim oljem.

20221108 132650

5

Vse sestavine počasi ob mešanju dušimo 15 minut.

20221108 133712

6

K mesnemu nadevu nato dodamo na kocke narezano vloženo rumeno papriko DROGA dobrote.

20221108 134304 – kopija

7

Dodamo krušne drobtine in jajce.

20221108 134431

8

Temeljito premešamo.

20221108 134724

Priprava zavitka
9

Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in testo razvaljamo na debelino 2 mm.

20221108 135600

10

Čez mesni nadev porazdelimo kislo zelje DROGA dobrote in ga razdelimo po celotnem nadevu.

20221108 140558

11

Pekač premažemo s stopljenim maslom.

20221108 140700

12

Testo zavijemo.

20221108 140736

13

Položimo v namaščen pekač in ga še enkrat premažemo s stopljenim maslom.

20221108 141232

14

Zavitek pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Zavitek je pečen, ko dobi po vrhu lepo zlatorjavo skorjico.

20221108 141248

15

Pečen zavitek pustimo 5 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

20221108 150348

16

Postrežemo kot samostojno jed.

20221108 150916

Kategorija

Sestavine

za 4 osebe
 500 g govejega mletega mesa
 80 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže
 4 stroki česna
 3 jedilne žlice krušnih drobtin
 3 jedilne žlice sesekljanega peteršilja
 2 jedilni žlici stopljenega masla
 2 jedilni žlici začimbne mešanice - vegeta
 1 jajce
 sol po okusu
 poper po okusu
Testo
 200 g ostre moke T400
 120 ml tople vode - po potrebi več
 50 ml olivnega olja - po potrebi več
 1 jedilna žlica stopljenega masla za premaz in za namastitev pekača

Postopek

Priprava testa
1

Moko, sol in vodo zmešamo v kuhinjskem robotu. Postopoma dodajamo olivno olje.

20221108 131433

2

Zgneteno testo dodatno naoljimo in ga pustimo v pokriti posodi počivati 50 minut.

Namig: Testo lahko pripravimo en dan prej in ga hranimo v hladilniku v zaprti posodi.

20221108 131857

3

Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in oblikujemo hlebček.

20221108 135251

Mesni nadev
4

K mletemu mesu dodamo sesekljani peteršilj, česen, sol, poper, začimbno mešanico in pokapljamo z olivnim oljem.

20221108 132650

5

Vse sestavine počasi ob mešanju dušimo 15 minut.

20221108 133712

6

K mesnemu nadevu nato dodamo na kocke narezano vloženo rumeno papriko DROGA dobrote.

20221108 134304 – kopija

7

Dodamo krušne drobtine in jajce.

20221108 134431

8

Temeljito premešamo.

20221108 134724

Priprava zavitka
9

Delovno površino posujemo z ostro moko T400 in testo razvaljamo na debelino 2 mm.

20221108 135600

10

Čez mesni nadev porazdelimo kislo zelje DROGA dobrote in ga razdelimo po celotnem nadevu.

20221108 140558

11

Pekač premažemo s stopljenim maslom.

20221108 140700

12

Testo zavijemo.

20221108 140736

13

Položimo v namaščen pekač in ga še enkrat premažemo s stopljenim maslom.

20221108 141232

14

Zavitek pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 30 minut. Peko prilagodimo pečici. Zavitek je pečen, ko dobi po vrhu lepo zlatorjavo skorjico.

20221108 141248

15

Pečen zavitek pustimo 5 minut, da se sestavine med seboj povežejo.

20221108 150348

16

Postrežemo kot samostojno jed.

20221108 150916

Mesni zavitek s kislim zeljem in papriko

Deli objavo: