Rožičeve potičke

Deli objavo:
  • 643
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    643
    Delitev

rožičeve potičke

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas3 h

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 3 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 jedilna žlica ruma
 1 ščep soli
Nadev
 400 g mlete rožičeve moke
 400 ml mleka
 100 g masla
 100 g sladkorja
 5 jedilni žlici kakava
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jajce
 1 vanilijev sladkor
 1 čajna žlička cimeta
 1 rumenjak za premaz

Postopek

Priprava testa
1

Moko in sol premešamo in v jamico zdrobimo kvas. Čez prelijemo mlačno mleko in pustimo, da vzhaja cca. 15 minut. Premešamo in dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati v posodi cca. 40 minut. Vse sestavine vam lahko zmeša kuhinjski robot.

2.zgnetemo vzhajamo

Priprava nadeva
2

Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine. Nadev ohladimo.

3

Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom. Testo zavijemo in narežemo na male potičke, ki jih sproti polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

7.narežemo poticke

4

Premažemo z rumenjakom ter jih prepikamo. Potičke ni potrebno vzhajat. Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od tipa pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

8.Premazemo z rumenjakom in prepikamo

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 3 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 jedilna žlica ruma
 1 ščep soli
Nadev
 400 g mlete rožičeve moke
 400 ml mleka
 100 g masla
 100 g sladkorja
 5 jedilni žlici kakava
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jajce
 1 vanilijev sladkor
 1 čajna žlička cimeta
 1 rumenjak za premaz

Postopek

Priprava testa
1

Moko in sol premešamo in v jamico zdrobimo kvas. Čez prelijemo mlačno mleko in pustimo, da vzhaja cca. 15 minut. Premešamo in dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo. Testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati v posodi cca. 40 minut. Vse sestavine vam lahko zmeša kuhinjski robot.

2.zgnetemo vzhajamo

Priprava nadeva
2

Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine. Nadev ohladimo.

3

Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom. Testo zavijemo in narežemo na male potičke, ki jih sproti polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

7.narežemo poticke

4

Premažemo z rumenjakom ter jih prepikamo. Potičke ni potrebno vzhajat. Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od tipa pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

8.Premazemo z rumenjakom in prepikamo

Rožičeve potičke

Deli objavo:
  • 643
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    643
    Delitev
error: Content is protected !!