Rožičeve potičke

Deli objavo:
  • 523
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
    525
    Delitev

Roziceve poticke
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 h 30 minSkupen čas3 h

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 30 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 jedilna žlica ruma
 1 ščep soli
Nadev
 400 g mlete rožičeve moke
 400 ml mleka
 100 g masla
 100 g sladkorja
 5 jedilni žlici kakava
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jajce
 1 vanilijev sladkor
 1 čajna žlička cimeta
 1 rumenjak za premaz

Postopek

Priprava testa
1

Moko in sol premešamo in v jamico zdrobimo kvas. Čez prelijemo mlačno mleko in pustimo, da vzhaja cca. 15 minut. Premešamo in dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo.

1 kvasec

2

Testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati v posodi cca. 40 minut. Vse sestavine vam lahko zmeša kuhinjski robot.

2.zgnetemo vzhajamo

3

Testo razdelimo na dva hlebčka in pustimo vzhajati 15 minut.

4 razdelimo

Priprava nadeva
4

Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine ali mlete piškote. Nadev ohladimo.

5 rozicev nadev

5

Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom.

4 razvaljamo premazemo

6

Premazano testo tesno zavijemo. Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.

5 zavijemo 2

7

Razrežemo in polagamo na pekač s peki papirjem. Vsako potičko premažemo z rumenjakom ter jih prepikamo. Potičke ni potrebno vzhajat.

7 pekac

8

Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od tipa pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico.

8 specemo

9

Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20210606 112555

Sestavine

Testo
 500 g gladke moke T500
 250 ml mleka
 100 g stopljenega masla
 100 g sladkorja
 30 g svežega kvasa
 1 jajce
 1 rumenjak
 1 jedilna žlica ruma
 1 ščep soli
Nadev
 400 g mlete rožičeve moke
 400 ml mleka
 100 g masla
 100 g sladkorja
 5 jedilni žlici kakava
 2 jedilni žlici kisle smetane
 1 jajce
 1 vanilijev sladkor
 1 čajna žlička cimeta
 1 rumenjak za premaz

Postopek

Priprava testa
1

Moko in sol premešamo in v jamico zdrobimo kvas. Čez prelijemo mlačno mleko in pustimo, da vzhaja cca. 15 minut. Premešamo in dodamo vse ostale sestavine in zgnetemo v gladko testo.

1 kvasec

2

Testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati v posodi cca. 40 minut. Vse sestavine vam lahko zmeša kuhinjski robot.

2.zgnetemo vzhajamo

3

Testo razdelimo na dva hlebčka in pustimo vzhajati 15 minut.

4 razdelimo

Priprava nadeva
4

Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine ali mlete piškote. Nadev ohladimo.

5 rozicev nadev

5

Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom.

4 razvaljamo premazemo

6

Premazano testo tesno zavijemo. Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.

5 zavijemo 2

7

Razrežemo in polagamo na pekač s peki papirjem. Vsako potičko premažemo z rumenjakom ter jih prepikamo. Potičke ni potrebno vzhajat.

7 pekac

8

Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od tipa pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico.

8 specemo

9

Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20210606 112555

Rožičeve potičke

Deli objavo:
  • 523
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 2
  •  
  •  
    525
    Delitev