
Sestavine
Postopek
Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine. Nadev ohladimo.
Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom. Testo zavijemo in narežemo na male potičke, ki jih sproti polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Premažemo z rumenjakom ter jih prepikamo. Potičke ni potrebno vzhajat. Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od tipa pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine. Nadev ohladimo.
Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom. Testo zavijemo in narežemo na male potičke, ki jih sproti polagamo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Premažemo z rumenjakom ter jih prepikamo. Potičke ni potrebno vzhajat. Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od tipa pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico. Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.