Sestavine
Postopek
Slive operemo.
Slive razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.
Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
Ko se začne sladkor topiti, zmes premešamo.
Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.
Ponovno premešamo in pustimo, da v pekaču vre še 15 minut.
Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.
Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok, rum, čokolado ter kuhamo ob mešanju še [ 5 minut
Namig: Če smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Slive operemo.
Slive razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.
Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
Ko se začne sladkor topiti, zmes premešamo.
Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.
Ponovno premešamo in pustimo, da v pekaču vre še 15 minut.
Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.
Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok, rum, čokolado ter kuhamo ob mešanju še [ 5 minut
Namig: Če smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.