
Sestavine
Postopek
Sadeže aronije zmeljemo in dodamo 1 l vode. Med stalnim mešanjem naj mešanica vre cca. 20 minut.
Dodamo 2 kg sladkorja in sok ene limone. Mešamo in pustimo vret še cca. 20 minut. Precedimo skozi gosto cedilko. Droži aronije, ki smo jo precedili ne zavržemo.
Precejen sok, ki smo mu dodali 5 l vode, naj vre še cca. 20 minut oziroma tako dolgo, da pene povrejo.
Očiščene steklenice segrejemo v pečici na 40 stopinj. Napolnimo, jih zadelamo s pokrovi, ohladimo pokrite čez noč.
Drožem aronije dodamo naribano lupino in sok ene bio limone. Dodamo dva zavitka vanilijevega sladkorja in sladkor po svojem okusu. Lahko se sladkorju izognemo.
Dolijemo 2 dcl kuhanega soka iz aronije in ob stalnem mešanju še kuhamo cca. 15 minut. Napolnimo v kozarce, zadelamo s pokrovi in skupaj s sokom ohladimo čez noč. Džem iz aronije uporabimo za slastno sladico https://stefkinedobrote.si/recepti/rezina-z-aronijo/.
Opomba: sok aronije ni namenjen potešitvi žeje, zaradi aronijinih zdravilnih in antioksidativnih učinkov ga je priporočljivo uživati v majhnih količinah.
Sestavine
Postopek
Sadeže aronije zmeljemo in dodamo 1 l vode. Med stalnim mešanjem naj mešanica vre cca. 20 minut.
Dodamo 2 kg sladkorja in sok ene limone. Mešamo in pustimo vret še cca. 20 minut. Precedimo skozi gosto cedilko. Droži aronije, ki smo jo precedili ne zavržemo.
Precejen sok, ki smo mu dodali 5 l vode, naj vre še cca. 20 minut oziroma tako dolgo, da pene povrejo.
Očiščene steklenice segrejemo v pečici na 40 stopinj. Napolnimo, jih zadelamo s pokrovi, ohladimo pokrite čez noč.
Drožem aronije dodamo naribano lupino in sok ene bio limone. Dodamo dva zavitka vanilijevega sladkorja in sladkor po svojem okusu. Lahko se sladkorju izognemo.
Dolijemo 2 dcl kuhanega soka iz aronije in ob stalnem mešanju še kuhamo cca. 15 minut. Napolnimo v kozarce, zadelamo s pokrovi in skupaj s sokom ohladimo čez noč. Džem iz aronije uporabimo za slastno sladico https://stefkinedobrote.si/recepti/rezina-z-aronijo/.
Opomba: sok aronije ni namenjen potešitvi žeje, zaradi aronijinih zdravilnih in antioksidativnih učinkov ga je priporočljivo uživati v majhnih količinah.