
Sestavine
Postopek
Češnje operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo očiščene kozarce in v njih do vrha napolnimo češnje. V vsak kozarec dodamo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja in eno malo žličko vanilijevega sladkorja. Posebej prevremo vodo in prelijemo v kozarec s češnjami in jih zadelamo s pokrovi.
Vklopimo pečico na 120 stopinj. V pekač od pečice nalijemo ca 2 cm vode. V vodo postavimo kozarce, ki smo jih prej temeljito obrisali in jih pasteriziramo v pečici 30 minut. Kozarci se ne smejo dotikati.
Po 30 minutah izklopimo pečico, počakamo 10 minut ter vzamemo kozarce iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se temeljito ohladijo. Najbolje čez noč.
Namig: Da si olajšamo delo, lahko sladkor dodamo v vodo. Ko mešanica zavre, prelijemo češnje, ki smo jih naložili v kozarce. Zadelamo s pokrovi in pasteriziramo v pečici po enakem postopku.
Sestavine
Postopek
Češnje operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo očiščene kozarce in v njih do vrha napolnimo češnje. V vsak kozarec dodamo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja in eno malo žličko vanilijevega sladkorja. Posebej prevremo vodo in prelijemo v kozarec s češnjami in jih zadelamo s pokrovi.
Vklopimo pečico na 120 stopinj. V pekač od pečice nalijemo ca 2 cm vode. V vodo postavimo kozarce, ki smo jih prej temeljito obrisali in jih pasteriziramo v pečici 30 minut. Kozarci se ne smejo dotikati.
Po 30 minutah izklopimo pečico, počakamo 10 minut ter vzamemo kozarce iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se temeljito ohladijo. Najbolje čez noč.
Namig: Da si olajšamo delo, lahko sladkor dodamo v vodo. Ko mešanica zavre, prelijemo češnje, ki smo jih naložili v kozarce. Zadelamo s pokrovi in pasteriziramo v pečici po enakem postopku.