0

Češnjev kompot

Deli recept:

Češnjev konpot
Preračunaj sestavine9 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas2 h

Sestavine

9 večjih kozarcev (720 ml)
 3 kg češenj
 18 jedilnih žlic sladkorja (2 jedilni žlici na kozarec)
 4 čajne žličke vanilijevega sladkorja
 voda - da napolnimo kozarce

Postopek

1

Češnje operemo in jih osušimo na krpi.

2

Pripravimo očiščene kozarce in v njih do vrha napolnimo češnje. V vsak kozarec dodamo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja in eno malo žličko vanilijevega sladkorja. Posebej prevremo vodo in prelijemo v kozarec s češnjami in jih zadelamo s pokrovi.

3

Vklopimo pečico na 120 stopinj. V pekač od pečice nalijemo ca 2 cm vode. V vodo postavimo kozarce, ki smo jih prej temeljito obrisali in jih pasteriziramo v pečici 30 minut. Kozarci se ne smejo dotikati.

4

Po 30 minutah izklopimo pečico, počakamo 10 minut ter vzamemo kozarce iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se temeljito ohladijo. Najbolje čez noč.

Namig: Da si olajšamo delo, lahko sladkor dodamo v vodo. Ko mešanica zavre, prelijemo češnje, ki smo jih naložili v kozarce. Zadelamo s pokrovi in pasteriziramo v pečici po enakem postopku.

Kategorija,

Sestavine

9 večjih kozarcev (720 ml)
 3 kg češenj
 18 jedilnih žlic sladkorja (2 jedilni žlici na kozarec)
 4 čajne žličke vanilijevega sladkorja
 voda - da napolnimo kozarce

Postopek

1

Češnje operemo in jih osušimo na krpi.

2

Pripravimo očiščene kozarce in v njih do vrha napolnimo češnje. V vsak kozarec dodamo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja in eno malo žličko vanilijevega sladkorja. Posebej prevremo vodo in prelijemo v kozarec s češnjami in jih zadelamo s pokrovi.

3

Vklopimo pečico na 120 stopinj. V pekač od pečice nalijemo ca 2 cm vode. V vodo postavimo kozarce, ki smo jih prej temeljito obrisali in jih pasteriziramo v pečici 30 minut. Kozarci se ne smejo dotikati.

4

Po 30 minutah izklopimo pečico, počakamo 10 minut ter vzamemo kozarce iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se temeljito ohladijo. Najbolje čez noč.

Namig: Da si olajšamo delo, lahko sladkor dodamo v vodo. Ko mešanica zavre, prelijemo češnje, ki smo jih naložili v kozarce. Zadelamo s pokrovi in pasteriziramo v pečici po enakem postopku.

Notes

Češnjev kompot

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.