
Sestavine
Postopek
Češnje operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo očiščene kozarce in v njih do vrha napolnimo češnje. V vsak kozarec damo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja in eno malo žličko vanilijevega sladkorja. Posebej prevremo vodo in prelijemo v kozarec s češnjami in jih zadelamo s pokrovi.
Vklopimo pečico na 75 stopinj. V pekač od pečice nalijemo vode za dva prsta. V vodo postavimo kozarce, ki smo jih prej temeljito obrisali in jih pustimo v pečici
50 minut. Kozarci se ne smejo dotikati med seboj.
Po 50 minutah izklopimo pečico, počakamo 10 minut ter vzamemo kozarce iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se temeljito ohladijo. Najbolje čez noč.
Namig: Da si olajšate delo, lahko sladkor dodate k vodi. Pustite, da voda in sladkor prevreta in nato prelijemo češnje, ki smo jih naložili v kozarce. Pokrijemo s pokrovi in damo v pečico po enakem postopku.
Sestavine
Postopek
Češnje operemo in jih osušimo na krpi.
Pripravimo očiščene kozarce in v njih do vrha napolnimo češnje. V vsak kozarec damo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja in eno malo žličko vanilijevega sladkorja. Posebej prevremo vodo in prelijemo v kozarec s češnjami in jih zadelamo s pokrovi.
Vklopimo pečico na 75 stopinj. V pekač od pečice nalijemo vode za dva prsta. V vodo postavimo kozarce, ki smo jih prej temeljito obrisali in jih pustimo v pečici
50 minut. Kozarci se ne smejo dotikati med seboj.
Po 50 minutah izklopimo pečico, počakamo 10 minut ter vzamemo kozarce iz pečice. Obrnemo jih na pokrov, pokrijemo z odejo in jih pustimo, da se temeljito ohladijo. Najbolje čez noč.
Namig: Da si olajšate delo, lahko sladkor dodate k vodi. Pustite, da voda in sladkor prevreta in nato prelijemo češnje, ki smo jih naložili v kozarce. Pokrijemo s pokrovi in damo v pečico po enakem postopku.