0

Bučkina marmelada z belo čokolado in cimetom

Deli recept:

Buckina marmelada z belo cokolado in cimetom
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave45 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

za 5 malih kozarcev
 1,50 kg narezanih bučk - maslenke, hokaido ... (po želji)
 200 g želirnega sladkorja
 200 g rjavega sladkorja
 50 g bele čokolade
 1 limona - sok in lupina
 2 čajni žlički cimeta

Postopek

1

Bučo olupimo očistimo semen in narežemo na kose.

20231031 124708

2

Narezano naložimo v pekač in posujemo z obema sladkorjema. Pečico vklopimo na 170 stopinj in pečemo 35 minut. Vmes večkrat premešamo.

20231031 124854

3

Med mešanjem bomo opazili, da se kosi buče mehčajo. Ko je v pekaču zmes bolj tekoča, pečico ugasnemo.

20231031 135628 (1)

4

Vsebino vsujemo v lonec.

20231031 135704

5

S paličnim mešalnikom spasiramo.

20231031 141019

6

Dodamo cimet, belo čokolado, limonino lupino in sok. Kuhamo še 10 minut. Vmes mešamo, da se ne prismodi.

20231031 140103

7

Kuhano marmelado prelijemo v pripravljene kozarce.

20231031 141422

8

Zadelamo s pokrovi, pokrijemo in pustimo, da se čez noč ohladi. Hranimo v hladnem in temnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20231031 141811

Kategorija,

Sestavine

za 5 malih kozarcev
 1,50 kg narezanih bučk - maslenke, hokaido ... (po želji)
 200 g želirnega sladkorja
 200 g rjavega sladkorja
 50 g bele čokolade
 1 limona - sok in lupina
 2 čajni žlički cimeta

Postopek

1

Bučo olupimo očistimo semen in narežemo na kose.

20231031 124708

2

Narezano naložimo v pekač in posujemo z obema sladkorjema. Pečico vklopimo na 170 stopinj in pečemo 35 minut. Vmes večkrat premešamo.

20231031 124854

3

Med mešanjem bomo opazili, da se kosi buče mehčajo. Ko je v pekaču zmes bolj tekoča, pečico ugasnemo.

20231031 135628 (1)

4

Vsebino vsujemo v lonec.

20231031 135704

5

S paličnim mešalnikom spasiramo.

20231031 141019

6

Dodamo cimet, belo čokolado, limonino lupino in sok. Kuhamo še 10 minut. Vmes mešamo, da se ne prismodi.

20231031 140103

7

Kuhano marmelado prelijemo v pripravljene kozarce.

20231031 141422

8

Zadelamo s pokrovi, pokrijemo in pustimo, da se čez noč ohladi. Hranimo v hladnem in temnem prostoru. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

20231031 141811

Bučkina marmelada z belo čokolado in cimetom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
error: Vsebina strani je avtorsko zaščitena.