Sestavine
Postopek
Slive operemo.
Razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.
Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
Ko se začne sladkor topiti, premešamo.
Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.
Ponovno premešamo in pustimo, da v pekaču vre 15 minutah.
Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.
Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok in rum in čokolado ter kuhamo ob mešanju še [ 5 minut
Namig: V kolikor smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo.
Sestavine
Postopek
Slive operemo.
Razkoščičimo in jih vsujemo v globok pekač od pečice. Posujemo s sladkorjem.
Postavimo v pečico. Pečico vklopimo na 200 stopinj.
Ko se začne sladkor topiti, premešamo.
Po 15 minutah vrenja v pekaču drugič premešamo.
Ponovno premešamo in pustimo, da v pekaču vre 15 minutah.
Vsebino iz pekača vsujemo v večji lonec.
Spasiramo s paličnim mešalnikom, dodamo limonin sok in rum in čokolado ter kuhamo ob mešanju še [ 5 minut
Namig: V kolikor smo ljubitelji večjih koščkov sadja, postopek pasiranja izpustimo.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi. Pokrijemo z odejo in pustimo, da se čez noč ohladijo.