
Sestavine
Postopek
Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.
Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.
Marmelado kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.
Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Sestavine
Postopek
Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.
Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.
Marmelado kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.
Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.