Češnjeva marmelada z rumom

Deli objavo:
  • 178
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    178
    Delitev

Cesnjeva marmelada

Količina1 Porcija
Čas priprave30 minSkupen čas1 h 30 min

Sestavine

za 4 kozarce
 3 kg očiščenih češenj
 1500 g želirnega sladkorja
 100 ml ruma
 1 limona - sok

Postopek

1

Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.

1 cesnje odstranimo koscice

2

Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.

2 dodamo sladkor premesamo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.

3 dodamo sok limone

4

Marmelado kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.

5 pene povrejo

5

Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

5 napolnimo zadelamo

Sestavine

za 4 kozarce
 3 kg očiščenih češenj
 1500 g želirnega sladkorja
 100 ml ruma
 1 limona - sok

Postopek

1

Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.

1 cesnje odstranimo koscice

2

Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.

2 dodamo sladkor premesamo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.

3 dodamo sok limone

4

Marmelado kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.

5 pene povrejo

5

Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če ni, podaljšajte kuhanje. Zato izberite zelo zrel sadež. Lahko dodate želin, (jaz se temu izogibam) in si tako skrajšate čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšate količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

5 napolnimo zadelamo

Češnjeva marmelada z rumom

Deli objavo:
  • 178
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    178
    Delitev