
Sestavine
Postopek
Grozdne jagode jurke operemo in dodamo 2 l vode. Kuhamo ob vrenju 15 minut.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Sok precedimo skozi cedilko, ostanek droži zavržemo.
Dodamo sladkor, limonin sok in še 4 l vode. Segrevamo do vretja. Ko zavre, kuhamo še 5 minut.
Oprane steklenice segrejemo v pečici na 70 stopinj, jih napolnimo in zadelamo s pokrovi. V največji pekač od pečice nalijemo vodo, da je pokrito dno pekača. Polne steklenice postavimo na pekač z vodo.
Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 25 minut. Nato pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom v njej ohladijo čez noč. Temu koraku se lahko izognemo, tako da polne steklenice z vročim sokom zavijemo v odejo, da se temeljito ohladijo.
Shranimo v temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Grozdne jagode jurke operemo in dodamo 2 l vode. Kuhamo ob vrenju 15 minut.
Spasiramo s paličnim mešalnikom.
Sok precedimo skozi cedilko, ostanek droži zavržemo.
Dodamo sladkor, limonin sok in še 4 l vode. Segrevamo do vretja. Ko zavre, kuhamo še 5 minut.
Oprane steklenice segrejemo v pečici na 70 stopinj, jih napolnimo in zadelamo s pokrovi. V največji pekač od pečice nalijemo vodo, da je pokrito dno pekača. Polne steklenice postavimo na pekač z vodo.
Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 25 minut. Nato pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom v njej ohladijo čez noč. Temu koraku se lahko izognemo, tako da polne steklenice z vročim sokom zavijemo v odejo, da se temeljito ohladijo.
Shranimo v temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.