0

Sok iz jurke

Deli recept:

Sok iz jurke
Preračunaj sestavine3 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

za 6 l soka
 2 l vode
 5 kg grozdnih jagod - jurke
 2 kg sladkorja
 3 limone - sok
Dodatno
 4 vode

Postopek

1

Jagode grozdja operemo in dodamo 2 l vode. Kuhamo ob vrenju 15 minut.

2

Spasiramo s paličnim mešalnikom.

3

Sok precedimo skozi cedilko, ostanek droži zavržemo.

4

Dodamo sladkor, limonin sok in še 4 l vode. Pripravljen sok, ko zavre naj vre še 5 minut

5

Oprane steklenice segrejemo v pečici na 70 stopinj, jih napolnimo in zadelamo s pokrovi. V največji pekač od pečice nalijemo vode - toliko, da je dno pokrito. Polne steklenice postavimo na pekač z vodo. Pečico vklopimo na 100 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Po 30 minutah pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom v njej ohladijo čez noč. Lahko se temu koraku izognemu in polne steklenice z vročim sokom zavijemo v odejo, da se temeljito ohladijo. Shranimo v temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

Sestavine

za 6 l soka
 2 l vode
 5 kg grozdnih jagod - jurke
 2 kg sladkorja
 3 limone - sok
Dodatno
 4 vode

Postopek

1

Jagode grozdja operemo in dodamo 2 l vode. Kuhamo ob vrenju 15 minut.

2

Spasiramo s paličnim mešalnikom.

3

Sok precedimo skozi cedilko, ostanek droži zavržemo.

4

Dodamo sladkor, limonin sok in še 4 l vode. Pripravljen sok, ko zavre naj vre še 5 minut

5

Oprane steklenice segrejemo v pečici na 70 stopinj, jih napolnimo in zadelamo s pokrovi. V največji pekač od pečice nalijemo vode - toliko, da je dno pokrito. Polne steklenice postavimo na pekač z vodo. Pečico vklopimo na 100 stopinj in pasteriziramo 30 minut. Po 30 minutah pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice s sokom v njej ohladijo čez noč. Lahko se temu koraku izognemu in polne steklenice z vročim sokom zavijemo v odejo, da se temeljito ohladijo. Shranimo v temen prostor. Odprto steklenico hranimo v hladilniku.

Sok iz jurke

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
error: Vsebina strani je avtorsko zaščitena.