
Sestavine
za 2 osebi
400 ml belega vina
300 ml zelenjavne jušne osnove ali vode
300 g morskih sadežev
350 g riža za rižote
100 g ocvrte ali sveže čebule
2 jedilni žlici olivnega olja
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - list
sol po okusu
poper po okusu
česen po okusu
Jušna osnova
300 ml vode
2 jedilni žlici zelenjavne jušne osnove
Postopek
1
Maščobi dodamo morske sadeže, prepražimo. Dodamo ocvrto ali svežo čebulo, začimbe in opran riž. Pražimo 5 minut.
2
Dolijemo vino in južno osnovo. Premešamo in pokrito dušimo 15 minut.
Priprava jušne osnove
3
Vodo segrejemo in vanjo zmešamo zelenjavno mesno osnovo.
4
Vmes premešamo in postopoma še dolivamo jušno osnovo.
5
Rižoto pokrijemo in pustimo počivati 8 minut, da se sestavine med seboj prepojijo.
6
Postrežemo s skledo sveže solate.
KategorijaGlavne jedi, Jedi na žlico
Sestavine
za 2 osebi
400 ml belega vina
300 ml zelenjavne jušne osnove ali vode
300 g morskih sadežev
350 g riža za rižote
100 g ocvrte ali sveže čebule
2 jedilni žlici olivnega olja
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - list
sol po okusu
poper po okusu
česen po okusu
Jušna osnova
300 ml vode
2 jedilni žlici zelenjavne jušne osnove