
Sestavine
za 2 osebi
400 g špargljev
150 ml belega vina ali vode ali jušne osnove
2 jedilni žlici olivnega olja ali druge maščobe
1 mala glava čebule
1 čajna žlička mletega česna
1 vejica sesekljanega luštreka
sol po okusu
poper po okusu
Riž
150 g riža
1 ščep soli
Posip
1 šopek sesekljanega drobnjaka
Postopek
1
Na maščobi prepražimo na drobno sesekljano čebulo.
2
Dodamo narezane šparglje in pasterizirano korenje.
Namig: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, uporabimo sveže naribanega.
3
Dodamo sol in poper po svojem okusu in premešamo.
4
Dolijemo vino (ali vodo ali jušno osnovo) in dušimo 15 minut. Vmes večkrat premešamo in po potrebi dolijemo tekočino.
Priprava riža
5
Vodi dodamo sol in jo zavremo. Dodamo riž in pasterizirano korenje. Riž kuhamo 8 minut.
Namig: Kuhanje riža prilagodimo kvaliteti riža.
6
Pripravljen riž pokritega pustimo počivati 5 minut.
7
Pripravljen riž dodamo k špargljem.
8
Premešamo in dodamo pasterizirano korenje. Dodatno še dušimo ob mešanju 5 minut.
9
Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed.
KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 2 osebi
400 g špargljev
150 ml belega vina ali vode ali jušne osnove
2 jedilni žlici olivnega olja ali druge maščobe
1 mala glava čebule
1 čajna žlička mletega česna
1 vejica sesekljanega luštreka
sol po okusu
poper po okusu
Riž
150 g riža
1 ščep soli
Posip
1 šopek sesekljanega drobnjaka