
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
1 kg srninega mesa
300 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - samo list
1 jedilna žlica češna v prahu
1 čajna žlička mlete kumine
1 čajna žlička majarona
1 čajna žlička celega popra
1 čajna žlička mlete rdeče paprike
1 ščep svežega rožmarina
4 lovorjeve liste
1 velik korenček - nariban
1 jedilna žlica suhe domače začimbne mešanice
1 rebra jedilne čokolade
100 ml rdečega vina - po želji
Jušna osnova
2 l vode
Postopek
1
Maščobi dodamo ocvrto čebulo, naribano korenje, sol, poper, mleti česen in začimbno mešanico.
2
Premešamo in dodamo sesekljan peteršilj.
3
Primešamo narezano meso.
4
Dolijemo jušno osnovo ali vodo. Dodamo lovor in poper.
5
Ob počasnem vrenju mešamo in dodamo ostale začimbe. Po želji dolijemo 50 ml rdečega vina.
6
Na zmernem ognju kuhamo 90 minut. Na koncu dodamo eno rebro jedilne čokolade. Mešamo tako dolgo, da se stopi. Po želji dodajamo nam ljube začimbe. V kolikor smo ljubitelji rdeče sladke ali ostre rdeče paprike, je dodamo več, oziroma po svojem okusu.
7
Postrežemo s kosom svežega domačega kruha ali polento.
KategorijaJedi na žlico
Sestavine
za 4 osebe
2 l jušne osnove ali vode
1 kg srninega mesa
300 g ocvrte čebule ali 1 glava sveže čebule
2 jedilni žlici sončničnega olja ali druge maščobe
2 jedilni žlici sesekljanega peteršilja - samo list
1 jedilna žlica češna v prahu
1 čajna žlička mlete kumine
1 čajna žlička majarona
1 čajna žlička celega popra
1 čajna žlička mlete rdeče paprike
1 ščep svežega rožmarina
4 lovorjeve liste
1 velik korenček - nariban
1 jedilna žlica suhe domače začimbne mešanice
1 rebra jedilne čokolade
100 ml rdečega vina - po želji
Jušna osnova
2 l vode